Näin käsikranaateista tuli Ruotsin lähiöissä normaalia – Eriarvoisuutta alettiin rakentaa jo 50 vuotta sitten

Lähiöiden ongelmia ei voi pelkistää vain maahanmuuton ongelmiksi.
Milka Valtanen
Eurooppa 11.1.2018 18:32
Sunnuntaina 7. tammikuuta 2018 Tukholman eteläpuolella Huddingen kunnassa, Vårby gårdin metroaseman vieressä pamahti.   60-vuotias mies oli poiminut aseman lähellä maasta esineen, joka räjähti hänen kädessään. Mies kuoli. Hänen lähellään ollut nainen sai vammoja kasvoihin ja jalkoihin.   Miehen poim...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

”Kaikille maahan muuttaneille ei ole ollut tarjolla työpaikkoja tai riittäviä kotouttamiskeinoja. Näköalattomuus, irrallisuus ja osattomuuden kokemus periytyvät tietyillä alueilla jo sukupolvelta toiselle.”
Ei ole viisasta harjoittaa avoimien rajojen politiikkaa jos yhteiskunta ei kykene suoriutumaan velvoitteistaan, ellei sitten olekin tarkoitus vain tuottaa sopivaa vaalikarjaa puolueelle perinteisten kannattajien vähetessä luonnollisen poistuman takia.

Ruotsi on vahva maa ja yhteiskunta on toimiva. Onko poliittisilla päättäjillä kykyä olla tiukkana vielä,kun tilanne on viranomaisten käsissä. Tappaminen ja viranomaisten vallan kiistäminen on kasvanut ja kasvaa,kuinka pitkään? Ruotsissa pidetään demokraattisena oikeutena osoittaa mieltään ,tapoja on useita.