MH17: Venäjää vaaditaan tilille malesialaiskoneen ampumisesta – ”Lopettakaa pelaamasta pelejä”

Mahdolliset syytteet käsitellään hollantilaisessa tuomioistuimessa Hollannin lakien mukaan.
Teppo Tiilikainen
Eurooppa 17.7.2017 12:10

Ukrainan ilmatilassa kolme vuotta sitten alas ammutun matkustajakoneen uhrien omaiset osoittivat 16. heinäkuuta mieltään Venäjän suurlähetystön edessä Haagissa ja vaativat Venäjää paljastamaan tietonsa tapahtuman yksityiskohdista.

Malesia Airlinesin lento MH17 ammuttiin alas kolme vuotta sitten. Kaikki 298 matkustajaa kuolivat. Suurin osa uhreista oli hollantilaisia.

Amsterdamin Schipholin lentokenttän lähistöllä julkistetaan tänään muistomerkki lennon uhreille. Muistomerkki on metsikkö, johon on istutettu nimikkopuu jokaiselle kuolonuhrille. MH17 lähti viimeiselle matkalleen Scipholista päivälleen kolme vuotta sitten.

 

Hollannin onnettomuustutkintalautakunnan mukaan Amsterdamista Kuala Lumpuriin matkalla ollut matkustajakone ammuttiin alas venäläisvalmisteisella Buk-ohjuksella.

Bukin käyttäjät luulivat ilmeisesti lähestyvää matkustajakonetta Ukrainan ilmavoimien kuljetuskoneeksi.

Riippumaton Bellingcat-ryhmä on selvittänyt avoimista lähteistä kerätyn tiedon perusteella, että syylliset löytyvät Venäjän asevoimien Venäjän 53. ilmatorjuntaprikaatista. Bellingcat on myös nimennyt syyllisiksi joukon venäläisiä sotilaita ja toimittanut heidän nimensä rikostutkijoille.

Lue myös

Suomalainen oli selvittämässä, kuka tuhosi MH17-koneen Ukrainassa – Vaalea maalijälki paljasti syyllisenMH17: Erikoinen löytö tuhotusta lentokoneesta – tutkijoilta karmaiseva selitysKaru totuus: Syyllisiä MH17-koneen tuhoon ei saada koskaan vastuuseenLoppuraportti: Venäläisvalmisteinen Buk-ohjus tuhosi malesialaiskoneen

Venäjä kiistää osuutensa koneen tuhoon.

15 hollantilaisuhrin sukulaiset syyttävät Venäjää tietojen salaamisesta ja vääristelystä. ”Lopettakaa pelaamasta pelejä”, Venäjän Haagin-suurlähetystölle toimitetussa kirjeessä todetaan.

Myös Australian ulkoministeri Julie Bishop vaatii Venäjää osallistumaan yhteistyöhön, jotta rikolliset saataisiin syytteeseen. Hänen mukaansa syylliset voidaan tuomita myös poissaolevina.

Mahdolliset syytteet on tarkoitus käsitellä hollantilaisessa tuomioistuimessa.

Lue myös

Suomalainen oli selvittämässä, kuka tuhosi MH17-koneen Ukrainassa – Vaalea maalijälki paljasti syyllisenMH17: Erikoinen löytö tuhotusta lentokoneesta – tutkijoilta karmaiseva selitysKaru totuus: Syyllisiä MH17-koneen tuhoon ei saada koskaan vastuuseenLoppuraportti: Venäläisvalmisteinen Buk-ohjus tuhosi malesialaiskoneen

Keskustelu

Johan tämä on ollut Venäjän puolelta täysi farssi. Tekosyitä ja valheita toisensa perään, sitä mukaan kun entisä on tyrmätty ja todistettu valheeksi, niin aina tulee uusia mitä uskomattomimpia valheita. Milloin minkäkinlaista todistajaa Espanjalaisesta lennonjohtajasta tarkkasilmä Tatjaanaan, joka näki kymmenen kilometrin korkeyteen mitä tapahtui, jnejne..
Mielestäni jo Venäjän oma käytös on osoittanut, että yritetään peitellä syyllisyytä, joten uhrien omaislta todellakin oikeutettu vaatimus!

Venäjällä on käynnissä uuskommunistinen raha- ja valtavallan oligarkkiyhteiskunnan kehittäminen, jolle mikään kieroilu ja valehtelu ei ole kiellettyä, kun ja jos sillä voi saada lisää valtaa, ja vastustaa sekä etenkin ärsyttää länsimaita. Maa onkin ajautumassa jälleen uuden valehtelujen ja henkisen pimeyden surkeaan aikakauteen entisen täyskommunistisen yhteiskunnan tapaan. Sääliksi käy.