Paljon tviittejä, vähän diilejä – Donald Trump on osoittautunut surkeaksi neuvottelijaksi ja johtajaksi

Yhdysvaltain presidentin aika menee tviittailuun ja Venäjä-sotkuihin. Politiikka on huomattavasti monimutkaisempaa kuin hän oletti.
Amerikka 26.7.2017 12:12
Presidentti Donald Trump tutustui paloautoon Yhdysvaltojen teollisuustuotantoa esittelevässä näyttelyssä Valkoisessa talossa 17. heinäkuuta 2017.
Presidentti Donald Trump tutustui paloautoon Yhdysvaltojen teollisuustuotantoa esittelevässä näyttelyssä Valkoisessa talossa 17. heinäkuuta 2017. © Olivier Douliery / AFP / Lehtikuva

Donald Trumpilla oli vaalikampanjassaan selkeä sanoma. Hän kehui olevansa taitava neuvottelija, joka pystyy tekemään sopimuksia amerikkalaisten hyväksi.

Trump levittää edelleen samaa viestiä sekä Twitterissä että puhetilaisuuksissaan. Hän väittää säätäneensä ensimmäisen puolivuotiskautensa aikana enemmän lakeja kuin yksikään presidentti aikaisemmin.

Tapansa mukaan Trump puhuu vahvasti muunneltua totuutta. The New York Timesin laskujen mukaan hän jää lakien säätämisessä jopa alle presidenttien keskiarvon.

Trump allekirjoitti ensimmäisen puolivuotiskautensa aikana 42 lakia, kun presidentti Jimmy Carterin saldo nousi 70:een ja Bill Clintonin 50:een.