Maailma ymmällään: Pohjois-Koreaa hallitsee lapsenkasvoinen diktaattori, jolla on ydinase muttei pelisääntöjä

Kim Jong-un sai erävoiton: Pohjois-Korea onnistui kehittämään ydinaseen, vaikka kansainvälinen yhteisö yritti 11 vuotta estää sitä.
Katri Merikallio
Aasia & Tyynimeri 25.8.2017 20:51
Totuus on kiusallinen. Kansainvälinen yhteisö epäonnistui surkeasti, kun se erilaisten talouspakotteiden avulla yritti yhdentoista vuoden ajan estää Pohjois-Koreaa kehittämästä ydinasetta. Nyt Pohjois-Korealla ei pelkästään ole ydinase. Se myös uhkaa käyttää sitä. YK:n päämajan suljettujen ovien tak...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Pohjoiskorea on ,kuin halpa mainosfilmi. Kiina on ollut ja on edelleen kulissin takana oleva kuiskaaja, jota on kuunneltava. Kiina ja Iran sekä Venäjä ovat järjestämässä tilannetta, jossa jokapuolella maailmaa syttyy sodankaltainen tilanne. Syyria, Venetzuela ja Ukraina ovat paikkoja, joissa kajahtaa. Ja ihan lähiaikoina,nämä paikat levittävät pölyä pitkälle lähiympäristöön.Hallituksen pitäisi varata nyt rahaa tilannetta varten ,jossa Eurooppa huojuu ja Venäjä huutaa ja pullistelee muskeleitaan.

Kun Pohjois-Korean rakettiteknologian salaman nopeaa kehitystä analysoitiin, niin yhtenä vaihtoehtona tuli esiin se, että rakettien moottorit olivat Ukrainan puolelle jääneistä venäläisistä tehtaista myytyjä rakettimoottoreita, joita ilmeisesti tuli myyntiin jonkin verran alle sata kappaletta.
Ukrainan liikemiehet ovat närkästyneenä kieltäneet tämän.
Lienee onni, että venäläiset ehtivät viemään omat pomminsa Ukrainasta.

Joka tapauksessa lännen on varauduttava siihen, että Pohjois-Korealla on satakunta kappaletta toimivia raketteja, joihin tarvitsee vain saada sovitettua ydinpommi.
Toimivan tarpeeksi tehokkaan ydinpommin pienentäminen raketin tiloihin on vielä kesken, mutta onnistuu lopulta varmasti.

Pohjois-Korean kanta on julkisesti se, että ydinaseohjelma on ainoa keino, jolla se pystyy takaamaan turvallisuutensa ja olemassaolonsa. Kim Jong-un pelännee Gaddafin kohtaloa, mihin hänellä on perusteensa.
Kim Jong-un on niin pitkällä, että hän ei voine perääntyä. Tullessaan valtaan hän valitsi kenraalit ja ydinaseohjelmasta luopuminen olisi samaa kuin kenraalien pettäminen.

Donald Trump puolestaan ei aio olla se presidentti Yhdysvaltain historiassa, jonka kaudella Pohjois-Korean ydinase pystyi saavuttaman Yhdysvaltain kaupungit Los Angelesista New Yorkiin.