Rinne. Satasia tarjolla.
Rinne. Satasia tarjolla. © Vesa Lehtimäki

Antin karkkikauppa

Pol.kom 17.05.2019 06:00
Pekka Ervasti
Kymäläinen. Menoekspertti. Vesa moilanen / lk
Orpo. Oppositioterrieri. Martti Kainulainen / lk
avatar - 'Pekka Ervasti

Säätytalolla painetaan nyt pitkää päivää hurjassa sokerihumalassa. MC Antti Rinne (sd) on kattanut ilmiöpöydät kukkuroilleen namuja: ”Tavoitteenani on, että tässä vaiheessa… asioita käydään läpi niin, että taloudellinen tavoite ei rajoita ihmisten luovuutta ja ajattelua”. (Helsingin Sanomat 11.5.)

Arvon hallitusneuvottelijat, mitä makeeta saisi olla? Perustulo? Helikopterirahaa? Vappusatanen? Toimintatonni? Nyt on veronmaksajien piikki auki. Mutta toimikaa nopeasti! Porvari ompelee jo taskujaan kiinni.

 

Silloin on hallitusneuvotteluissa bileet parhaimmillaan, kun talouselämän tukipilarien murtumista ei kuule setelinkahinan läpi.

Menopuolen asiantuntemusta Säätytalolla onkin rutkasti. Jos ideat kaikesta huolimatta loppuvat kesken, lisää voi pyytää vaikkapa hallitusneuvottelija Suna Kymäläiseltä (sd), jolla on lehtitietojen mukaan ollut vireillä useampiakin velkomusasioita Kymenlaakson suunnalla.

 

Lobbareilla on Säätytalolle Antin porttikielto, mutta muutamilla Hakaniemen tovereilla ja eräillä viestintäkonsulteilla on puolueen jäsenkirjaksi naamioitu kutsuvieraskortti, jolla pääsee jonon ohi.

Helsingin yökerhojen vip-lounget ammottavat tyhjyyttään. Säätytalolla on paremmat bileet!

 

Muut joutuvat säälittävästi huutelemaan neuvojaan ulkopuolelta. Niinpä esimerkiksi Mäntyniemi Consultingin senior adviser Sauli Niinistö huhuili Pasilan tv-studioista asti: ”Kun sanotaan, että nyt saa säästäminen riittää… Minun kielenkäytössäni säästäminen tarkoittaa sitä, että jotain jää säästöön. Niin ei tässä kyllä mitään ole säästetty viimeisten kymmenen vuoden aikana, päinvastoin.”

Voisiko joku ystävällisesti sulkea Säätytalon ovet ja ikkunat, ettei rahvaan metelöinti häiritse punamullan jakovarabileitä?

 

Samaan aikaan toisaalla: Petteri Orpo (kok) suorittaa päättäväistä metamorfoosia konsensushakuisesta ministeristä ärhäkäksi oppositioterrieriksi. Räyhä-Petterin hurja esikuva vuosien takaa lienee kokoomuksen kauhukakara Jämäkkä-Pertsa, Pertti Salolainen, joka aikoinaan uskalsi riitauttaa hallituksen satoennusteet!

P.S. Montako Antin ilmiöpöytää mahtuu Juhan avokonttoriin?

Sisältö