Raikkaasti riistaa

Eettisyys ja tuoreet ideat tekevät riistasta jälleen kiinnostavan.

Gourmet 19.10.2018 06:00
Mikko Numminen
Wildin Jouni Toivanen suosii annoksissaan sisäelimiä, kuten peuran sydäntä. © Jarmo Wright

Perinteistä pataosastoa ja synkkää syksyä. Se on monen mielikuva riistaruoista, huippukokki Jouni Toivanen ynnää.

Toivasen Wild-ravintolassa Helsingin keskustassa näkee, että todellisuus on monipuolisempi. Design-kauppa TREn yhteydessä toimiva ravintola tarjoaa kahvilaympäristössä villivihanneksiin ja riistaan painottuvia lounaita.

Kausiajattelu ja ruoan alkuperän korostaminen on tehnyt riistasta jälleen kiinnostavaa. Riista on myös ilmaston kannalta kestävä valinta. Eikä annosten tarvitse olla raskaita.

Yhdeksi suosikikseen Toivanen nimeää peuran kielen.

”Sen pehmeästä ja hyvänmakuisesta lihasta saa tehtyä sekä vähän synkempiä että elegantteja annoksia.”

Toivanen metsästi Michelin- tähden aiemmassa ravintolassaan Luomossa. Wildin konsepti on rennompi, mutta kerran kuussa hän pääsee ”pipertämään” illallisen merkeissä. Lokakuun lopussa teemana on riista: karhua ja peuraa, hirveä. Ehkä fasaania ja tavia.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Valinnat
elokuva

A Star is Born on lajissaan virheetön.

Teatteri

Billy Elliot on Tampereen Työväen Teatterin suursatsaus.

levytärpit

Viini

Uudet tuottajat ovat elvyttäneet satoja harvinaisia alkuperäislajikkeita.

Sienet

Paras sienipaikka voi löytyä omasta keittiöstä.

tietokirjat

Sisältö