Reviirin merkintä

levy 03.05.2019 06:00
petri Silas
Espoo Big Band presents: Espoo Suite. Galileo/Eclipse.
Espoo Big Band presents: Espoo Suite. Galileo/Eclipse.

Pari vuotta sitten April Jazz -festivaalilla kantaesitetty Espoo Suite soi Marzi Nymanin rakkauskirjeenä seudulle ja yhteisölle, jotka ovat muokanneet häntä merkittävästi niin ammattimuusikkona kuin siviilihenkilönäkin. Lohjalla varttunut kitaristi-säveltäjä muutti puutarhakaupunkiin ja kävi Tapiolan lukion. Nylon Beat tarjosi lentävän lähdön yhä jatkuvalle uralle.

Espoossa Nymanin opettajiksi osui pianisti Iiro Rantalan johdolla koko Trio Töykeät ja soittokavereiksi löytyi kitaristi Jarmo Saaren sekä pianisti Lenni-Kalle Taipaleen kaltaisia soittajapiirien tulevia kiintotähtiä.

Kun Espoo Big Band perustettiin 1980, Marzi oli kutakuinkin vuoden vanha. 2012 hänet nimitettiin orkesterin kapellimestariksi monien yhteisten hankkeiden jälkeen. Saappaat olivat valtavat. Ilman EBB:n pidetyn ja osaavan perustajan Martti Lappalaisen (1941–2011) panosta yhtyeen tarina olisi päättynyt monta kertaa. Lappalainen piti yhtyeen otsikoissa muun muassa tilaamalla orkesterisarjoja edelläkävijöiltä, kuten Pekka Pohjolalta ja Sakari Kukolta.

Valinnat
Romaani

Bulimia, MDPV-huume ja kommunikaation puute ovat Hiljaisuuden mestarin avainkäsitteitä.

romaani

RUNOT

Tiina Lehikoisen Terra Nova on moniaineksinen ajan ja historian tarkastelu.

sarjakuva

Liv Strömquist on feministisen sarjakuvan tähti.

elokuva

SARJATÄRPIT

Invisible Heroes on suomalais-chileläinen panos tv-sarjojen lähihistoriabuumiin.

Sisältö