Mämmiläläiset esittelyssä

Kulttuuri 18.1.2007 07:30

Erkki Syrjänen

Kirvesmies. Vaimo Laina ja pojat Pekka ja Atte.

Erkki Syrjänen

Laina Syrjänen

Pekka ja Atte Syrjäsen äiti, Erkki Syrjäsen vaimo. Kotirouva.

Laina Syrjänen

Pekka Syrjänen

Autokorjaamoyrittäjä, Atte Syrjäsen veli. Perheeseen kuuluu vaimo Eeva ja lapset Sari ja Teri.

Pekka Syrjänen

Sari Syrjänen

Suorasanainen opiskelija. Pekka Syrjäsen ja Eeva Lehtonen-Syrjäsen tytär. Pitää rock-festivaaleista ja motoristeista.

Sari Syrjänen

Teri Syrjänen

Syrjäsen perheen kuopus.

Teri Syrjänen

Ensio Santanen

Entinen pankinjohtaja, nykyinen konsultti. Poika Rauno on liikemies ja Tiina-tytär toimittaja. Pankinjohtaja-aikoinaan Santanen kuului M-klubiin, jota kutsuttiin myös Mämmilän Mafiaksi. Santanen sai kenkää pankinjohtajan virasta ja yritti itsemurhaa. Sen jälkeen mies on hoidellut bisneksiä pyörätuolista käsin.

Ensio Santanen

Rauno Santanen

Liikemies. Opiskeli oppisopimuksella autonkorjausta Pekka Syrjäsen korjaamolla. Heilasteli lukioaikoina Irmeli Autiota. Atte Syrjäsen kouluaikainen kaveri. Rane on yhtä innokas kuin epäonninenkin naisten iskijä.

Rauno Santanen

Sulo Kuoppala

Konepuuseppä, naimisissa kukkakauppias-Annin kanssa. Rakastaa eläimiä. Istui vankilatuomionkin, kun tappoi hevostaan hakanneen miehen.

Sulo Kuoppala

Aila Mäenala

Mämmilän uusi seurakuntapastori.

Aila Mäenala

Petteri Putman

Roboprog Oy:n markkinointipäällikkö ja osakas. Helsinkiläissyntyinen nuorimies pyöritti takavuosina Mämmilässä menestyviä aikuisviihdelinjoja Riemuluuria ja Lady Thainah-ennustuspuhelinta. Putman oli Atte Syrjäsen kämppäkaveri opiskeluaikoina.

Petteri Putman

Toivo Rönkä

Ottoisänsä perinyt varakas talollinen ja kylän varsinainen ärripurri. Köyhtyi 1980-luvulla osakekaupoilla, mutta rikastui jälleen vanhoilla päivillään. Seuraa nyt Rauha-vaimoaan vanhainkodista hautuumaalle.

Toivo Rönkä

Kunnanjohtaja Martti Mielonen

M-klubin valtakolmikossa yhdessä pankinjohtaja Ensio Santasen ja teollisuusporho Teuvo Isopaljon kanssa. Mielonen oli useamman vuosikymmenen Mämmilän kunnanjohtaja, kunnes ”suostuteltiin” varhaiseläkkeelle ja sai oikeanpuolisen halvauksen. Päätyi vanhainkotiin Heli Päivölän poikkeuksellisen hellään huomaan.

Martti Mielonen

Heli Päivölä

Kunnan vanhainkodin johtajatar. Naimaton, mutta ollut kunnanjohtajan kanssa suhteessa takavuosina. Voimanainen, monella tapaa.

Heli Päivölä

Marjo Mustikkala

Bisnesnainen. Mämmilän kirjakaupan pitäjä. Elää lesbosuhteessa yläkertanaapurinsa Irmeli Aution kanssa, johon tutustui varsinaisesti vasta internetissä.

Marjo Mustikkala

Irmeli Autio

Pankinjohtaja Santasen Rane-pojan ex-tyttöystävä ja ex-vastaaja helsinkiläisopiskelija Petteri Putmanin seksipuhelinbisneksessä. VakiasiakasToivo Rönkä testamenttasi paljon rahaa Irmelille.

Irmeli Autio

Anu Eronen

Irmelin sekä toim.joht. DI Atte Syrjäsen luokkakaveri ja Aten avovaimo. Atte on kosinut raskaana olevaa Anua, ja häät ovat tulossa. Anu on ollut vanhainkodissa hoitajana, mutta sai hiljattain lopputilin.

  • Anu Eronen

Mikko Koskinen

Hyvin tietokoneiden parissa viihtyvä lukiolainen Mikko on Anja Koskisen ja Heimo Suomisen poika. Hän on suurimman osan lapsuudestaan ollut hoidossa ja asunutkin Anni ja Sulo Kuoppalan luona.

Mikko Koskinen

Anja Koskinen

Toimitusjohtaja. Ahkera bisnesnainen, aloitti pitämällä Ajan Asua Mämmilän keskustassa ja raivasi tiensä paikallisten teollisuusyritysten mm Roboprog Oy:n johtoon ja omistajaksi. Nykyisin johtajana Brysselissä. Mikon äiti.

Anja Koskinen

Heimo Suominen

Rakennusmestari. Vihreä kunnanvaltuutettu 80-luvun lopulla. Asui vuoden muuntajassa ja tuli tunnetuksi julkkiserakkona. Heimo on ollut naimisissa Taina ”Lady Thainah” Suomisen kanssa. Hänellä on yhteinen poika Anja Koskisen kanssa, Mikko. Roboprog Oy:n osakas.

Heimo Suominen

Atte Syrjänen

Diplomi-insinööri ja Roboprog Oy:n toimitusjohtaja sekä osakas. Atte on Pekka Syrjäsen pikkuveli. Tulossa on häät avovaimo Anu Erosen kanssa – ja vauvakin. Petteri Putman Roboprog Oy:n markkinointipäällikkö ja osakas. Helsinkiläissyntyinen nuorimies pyöritti takavuosina Mämmilässä menestyviä aikuisviihdelinjoja Riemuluuria ja Lady Thainah-ennustuspuhelinta. Putman oli Atte Syrjäsen kämppäkaveri opiskeluaikoina

Atte Syrjänen

Aune Kukkula

Postinkantaja ja koko Mämmilän tietotoimisto. Onpa neiti Kukkula poseerannut taiteilija Teuvo Viljasen mallinakin.

Aune Kukkula

Eeva Lehtonen-Syrjänen

Entinen toimistotyöntekijä, nykyinen kotiäiti ja aloitteleva kirjanpitoyrittäjä. Eevalla on kaksi lasta aviomiehensä, autokorjaamoyrittäjä Pekka Syrjäsen kanssa, Sari ja Teri.

Eeva Syrjänen

Anni Kuoppala

Kukkakauppias yhdessä Ida-siskonsa kanssa. Naimisissa konepuuseppä Sulo Kuoppalan kanssa. Eläin- ja lapsirakas kuten Sulokin.

Anni Kuoppala

Muhammed Al-Zomal, alias Mukku.

Afrikasta Mämmilään paennut perheellinen luomutilayrittäjä. Palkittu Mämmilän vuoden 1996 yrittäjänä M-klubin ”Läpi harmaan kiven”-patsaalla.

Muhammed Al-Zomal

Hilkka Nieminen

Hilkan baarin omistaja ja emäntä.

Hilkka Nieminen

Rikhard ”Riku” Ronkainen

Sekatyömies ja Hilkan baarin vakioasiakas. Riku on tuttu näky Mämmilän keskustassa viettämässä aikaansa kaivonkatsoja Vilhelm Varpusen ja Mukun kanssa – silloin kun ei ole konstaapeli Kauko Jalkasen kanssa kalassa.

Rikhard Ronkainen