Lautasen uusi tähti

Kasvisruoan vaihtoehtoleima katosi, vihdoinkin.

Gourmet 29.03.2018 06:00
Mikko numminen

Helmikuussa julkistettiin Michelin-tähdet. Uudeksi tähtipaikaksi aateloitiin Grön. Yllätys ei ollut järin suuri, sillä Suomessa Grön on ehditty jo palkita Vuoden ravintolana ja kokki Toni Kostian vuoden kokkina.

Helsinkiläinen Grön ei ole kasvisravintola, mutta sen menut suunnitellaan poikkeuksellisella tavalla.

”Yleensä lähden jostain kasviksesta liikkeelle, mitä sen kanssa voisi syödä, tarvitseeko se seurakseen lihaa tai juustoa, suolaisuutta tai hapokkuutta”, Kostian kertoo.

Näin kevättalvella kasvis voi olla vaikka maa-artisokka, jossa on jo valmiiksi makua, ja sitä saadaan lisää grillaamalla ja paahtamalla.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Valinnat
Kirjallisuus

Suomalaiskirjailijat ja kansainväliset markkinat löysivät toisensa.

MUSIIKKI

Ruusut, Vesta ja Karina julkaisevat ensimmäiset levynsä tänä vuonna. Ne eivät ole vain uutta suomalaista poppia, vaan täysin uudenlaista.

Viini

Alkon uusi kuukausittainen erikoiserä tarjoaa klassikkoja pikkupulloista.

HISTORIA

Nousukausina yleistyneet tekniset laitteet ovat yksi toisensa jälkeen muokanneet yhteiskuntaa uuteen asentoon.

Sisältö