Epäkorrekti oikeus

Armomurhaajan huumori on pikimustaa.

Matti Onnismaa.
Matti Onnismaa. © It’s Alive Films

Pienet kaasutan, ja isommat saavat luodista, kuvailee Veijo Haukka (Matti Onnismaa) metodiaan asiakkaalle. Hän on pienen eteläsuomalaisen kaupungin kummajainen, äreä ja pilkattu erakko, joka lopettaa lemmikkejä halvemmalla ja humaanimmin kuin eläinlääkäri. Haukka on salaa hyvin empaattinen mies. Ihmisistäkin hän saattaa oppia pitämään.

Armomurhaaja on kompakti moraalitarina, jonka teemana on ihmisen vastuu heikommistaan. Söpöjä eläimiä surmaavan päähenkilön luulisi tekevän koko elokuvasta vähintään epäkaupallisen, todennäköisesti tympeänkin.

Ensimmäinen yllätys on absurdin sävyn tarkkuus: kun lakoninen kerronta, musta huumori ja päähenkilöstä paljastuva lämpö osuvat oitis yhteen, elokuva vie mukanaan.

Päähenkilön salaisuudet avautuvat kuolemansairaan isän (Heikki Nousiainen) sängyn äärellä. Muita hahmoja ovat Soldiers of Odin -tyyppiseen uusnatsiporukkaan pyrkivä moniongelmainen piruparka (Jari Virman) ja isän sairaanhoitaja (Hannamaija Nikander), jolla on yllättävät syynsä ihastua Haukkaan.

Valinnat
SARJAKUVA

Aarne Ankka on tukholmalainen kapakkafilosofi, joka viihtyy myös Turussa.

teatteri

Muodonmuutos on näytelmä tarpeettomuudesta.

TIETOKIRJA

Kolmikannan juuret ulottuvat sotaan.

LEVY

Björk teki erolevyn jälkeen ilolevyn.

Musiikki

Beckin ja Son Littlen uutuudet levylautasella.

Sisältö