Ylen Sanna Ukkola välttyi varoitukselta – ”Kohutviittaaja” aikoo valittaa JSN:ään ja harkitsee rikosilmoitusta

A-studion päällikkö Riitta Pihlajamäki: ”Yhteydenotto tviittaajan työnantajaan ei ollut asiallista.”
Mikko Niemelä
Kotimaa 12.10.2017 13:55
Kohun voi saada aikaiseksi hyvin helposti: provosoidaan ja tullaan provosoiduiksi. Näin kävi niin kutsutussa toimittaja Sanna Ukkolan tapauksessa. Ylen A-studion päällikkö Riitta Pihlajamäki, millaista yleisöpalautetta saitte Ukkolan esiintymisestä 6. lokakuuta Pressiklubissa intiaanipäähine päässää...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

On olemassa toimittajia, joita arvostetaan ja jotka otetaan ns. tosissaan kaikilla ilmansuunnilla viiteryhmistä viis veisaamatta.
Onneksemme toimittajakunnan vähemmistöä edustavat herkkähipiäiset ja egoissaan ja toisarvoisissa ominaisuuksissaan ahdistuneet narsistit
Eikä siinä mitään, mutta se että toimittaja hyökkäilee yksittäisen ihmisen kimppuun lähes seitinohuen palautteen saatuaan, on todella ainutlaatuista.
Se on verrattavissa vertauskuvana käytettyyn ikivanhaan metaforaan oikeasta uutisesta, jonka mukaan koita ei purrut miestä vaan mies puri koiraa.
Aikoinaan tavattiin norsuja lasikaupasta, nyt sohvillemme näyttää rynnivän virtahepoja.

Sanomalehti Länsi-Suomessa,Raumalla ilmestyvä lehti, oli 30.9.17 laaja kolumni, joka käsitteli ao. toimittajan asemaa Perussuomalaisten lehden päätoimittajan vaimona, kontaktejaan puolueeseen etc.etc. plus pohti toimittajan mahdollista riippumattomuutta…..mietittävää mielestäni myös YLELle

Typerää osaamattomuutta toimittajalta.Huomaa, että vain mennyt peilin eteen, tää päässä MÄ näytän hyvältä ja nyt televiisioon.

Ukkolan reagointia voi pitää nopeana, kuin osana kokeiltua rutiinia. Kun toimittaja YLE:n arvovallalla ottaa yhteyttä työnantajaan, niin lopputulosta voinee pitää selvänä. Ainakaan yksityisellä yrityksellä ei ole varaa asettua poikkiteloin. Ei Ukkola mitään vaadi eikä ainakaan uhkaile. Hän on pykälänsä lukenut. Kuinkahan mones tapaus tämä on?

Kannattaisi tässä yhteydessä tehdä juttu myös tämän viattoman ”tavallisen kansalaisen” twiiteistä. Erikeeper-twiitti ei ollut yksittäinen vaan yksi monista. Hänen profiilissaan on myös mainittu hänen työnantajansa nimi.

Potkuja Ukkola ei vaatinut. Toisaalla some-käyttäytymisen takia on potkuja jaeltu koska mielensä pahoittaneet ovat olleet yhteydessä työnantajaan.

Marke2

Onko parisuhde persun kanssa raskauttava asia tässä yhteydessä? Jos on niin miksi?
Toivoisin, että vastaisit kysymykseeni.