Yksi minuutti historiassa ratkaisi elämämme maapallolla – Elämä avaruudessa vaatii kuusi asiaa

ESSEE: Kaikkialla maailmankaikkeudessa on valtavasti planeettoja, jotka sijaintinsa ja massansa puolesta täyttävät elämän ehdot.
Kotimaa 21.4.2017 18:51
Petter Portin
Kanavan kansikuvan on tehnyt kuvittaja ja valokuvaaja Vesa Lehtimäki. Hän on rakentanut kuvan planeetat pinnanmuotoineen, valokuvannut ne esineinä ja koonnut yhdistelmäksi piirrosta ja valokuvaa.
Kanavan kansikuvan on tehnyt kuvittaja ja valokuvaaja Vesa Lehtimäki. Hän on rakentanut kuvan planeetat pinnanmuotoineen, valokuvannut ne esineinä ja koonnut yhdistelmäksi piirrosta ja valokuvaa. © Vesa Lehtimäki

Ihminen etsii elämää avaruudesta, mutta edes elämän määrittely ei ole helppoa, kirjoittaa perinnöllisyystieteen emeritusprofessori Petter Portin uudessa Kanava-lehdessä.

Omastakin elämästämme tiedämme kovin vähän. "On nimittäin avoin kysymys, onko Maan elämä syntynyt onnekkaan sattuman ansiosta vai luonnonlakien välttämättömyydellä."

Mutta se tiedetään, että koko olemassaolomme on yhdestä historian minuutista kiinni.

Suomen Kuvalehti julkaisee Portinin kirjoituksen kokonaisuudessaan.

 

Onko muualla maailmankaikkeudessa elämää? Kysymys on viime vuosikymmeninä alkanut yhä enemmän askarruttaa sekä tiedemiesten että tavallisten kansalaisten mieliä, kun ihminen on vallannut lähiavaruuden.