Vege maistuu lihansyöjällekin

Vegaanisen ruoan myynti on kasvussa. Kuitenkin vain hyvin harvat lopettavat eläinperäisten tuotteiden käytön.

Kotimaa 29.08.2018 12:20
Päivi Ängeslevä

Vegetuotteiden valikoima on kasvanut viime vuosina. © IRENE STACHON / LK

Juustoa kookosöljystä, nugetteja sieniproteiinista, lohta vehnäproteiinista. Apteekista löytyy kasvisperäisiä vitamiineja, ylioppilaslakin saa ilman nahkaa.

Tuntuu, että vegaanisia tuotteita on kaikkialla.

”Veganismi on valtavirtaistunut. Naiset, nuoret ja nykyisin keski-ikäiset miehet suhtautuvat kasviproteiineihin ennakkoluulottomasti”, Helsingin Vegekaupan omistaja Karry Hedberg sanoo. Hän on myös Vegemessujen pääsuunnittelija ja itsekin vegaani.

”Kiinnostus vegaanisiin tuotteisiin on kasvanut valtavasti. Veganismi ei ole vielä kauheasti yleistynyt, sillä täysveganismia on älyttömän vaikea noudattaa”, Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm toteaa.

Täysvegaaneja on arviolta yhdestä kolmeen prosenttia suomalaisista. He eivät käytä mitään eläinperäisiä tuotteita.

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Avainsanat
Sisältö