Valtion suuromistuksessa oleva Fortum tiesi sijoittavansa Sipilän lasten bisneksiin – Esteellisyys taas ongelma?

Sijoituksesta päätettiin normaaliin tapaan Fortumin johtoryhmässä, kertoo yhtiön teknologiajohtaja.
Mikko Niemelä
Kotimaa 11.1.2017 15:57

Pääministerin kanslia eli valtioneuvoston kanslia lähetti 5. helmikuuta 2016 tiedotteen, jossa kerrottiin pääministeri Juha Sipilän (kesk) matkustavan Intiaan 17 suomalaisyrityksen kanssa. Matka toteutettiin 12.–14. helmikuuta 2016.
Yksi isoimmista mukana olleista yrityksistä vienninedistämismatkal…

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Fortum on kunnostautunut jo edellisten hallitusten aikana,silloin jaettiin kunnon bonukset ja optiot ja kukaan ei ollutkaan esteellinen. Kepu ei tosin ollut mukana.

Eikö tästä hankkeesta ollut aiesopimus tehty Intian kanssa
jo vuonna 2014,ainakin lukemani perusteella.
Tämähän tuntuu olevan paljon parempi sopimus kuin esim.
Fortumin jättisijoitus Venäjälle vanhaan voimalaitosrotis-
koon.
Nyt ainakin tehtiin jo heti 110 miljoonan kauppa,mikä asia
puhuu tätä vastaan.
Harmillista jos Suomi saa vientituloja ?

Sipilän lasten, jotka näyttävät Suomessa olevan rikollisiakin pahempia, kannattaisi siirtää bisneksensä Viroon niin ei tulisi sanomista koko ajan. Paitsi että tulisi kun olisivat siirtäneet bisneksensä Viroon. On ne hirveitä ne Sipilän lapset.

Toivottavasti vuosia aktiivisena SK:n lukijana en joudu peruuttamaan tilausta.
Lehti on muuttumassa lööppimediaksi.
Jos vienti on ”hokkuspokkus”-juttu, niin kaikkien ministereitten ja heidän lähipiirien pitäisi mennä osakkaiksi suomalaisiin yrityksiin>>ministerit maailmalle hakemaan vain tilauksia.
Fortum on tehnyt muuten ihan hyvän sijoituksen. Yksityiset ovat ottaneet yrityksen alkuvaiheessa paljon enemmän riskejä kuin Suomen valtio.

Valitettavan heikkoa uutisointia ja asian käsittelyä SK’lta. Nyt kun vielä tätä ex-yleläisten kaartia entisestään vahvistetaan SK’ssa sananvapauden nimissä, niin saamme alkaa totutella ervastilaiseen aihekäsittelyyn, missä pääosaa ei esitä asioiden nokkela kommentointi vaan esittäjä itse.
Ex presidentti kutsui toimittajia aikoinaan sopulilaumaksi. Ei ole miksikään muuttunut. Lauma vain näyttää epätoivoisesti haparoivan kun politiikan eliitiin ulkopuolelta tulleen Sipilän toimintatavat rikkovat perinteisen toimittajien ja poliittisten toimijoiden kartellin. Siinä näyttää mediasta riippumatta olevan koko toimittajakunta yksimielisesti samassa kelkassa.
Onneksi emme ole enää Umpi-Suomi vaan risukasaan paistaa muutakin valoa kuin se, minkä meille Suomomedia tarjoaa