Tampereen tekniikan tohtorin hattu (alin), ammattikorkeakoululakki, Tampereen teekkarilakki ja Tampereen yliopiston tohtorin hattu.

WAU!

Tampereen korkeakoulut yhdistyivät. Syntyi yliopisto, jossa logot ja sloganit ratkaisevat ja opetusohjelmat ovat kateissa.

Tampereen tekniikan tohtorin hattu (alin), ammattikorkeakoululakki, Tampereen teekkarilakki ja Tampereen yliopiston tohtorin hattu. © Marjo Tynkkynen (Päähineet: E.R. Wahlman Oy)
Kotimaa 11.10.2019 06:00
Teksti Oskari Onninen kuvat Marjo Tynkkynen

Lukuvuoden avajaisissa 10. syykuuta kävi selväksi, että Tampereen ”punainen yliopisto” on mennyttä. Keskustakampuksen päätalon aulassa paistoivat syvänvioletit valot. Samaa brändiväriä oli leivoksissa.

Keskellä juhlasalin seinää oli yliopiston logo, ihmisen pää. Se on saanut monia lempinimiä: kekkonen, rautanaamio, hitsausmaski.

Juhlaohjelma noudatti perinteistä kaavaa, oli juhlakulkue, musiikkia, rehtorin puhe ja vuoden alumnin valinta. Kohdassa, jossa oli aiemmin ollut henkilökunnan puheenvuoro, poikettiin tutusta. Muualla opiskellut mutta Tampereen kunniatohtoriksi nimeämä koodari-lastenkirjailija Linda Liukas toivotti ihmisläheisyyttä, rohkeutta ja pitkäjänteisyyttä.

Rehtori Mari Walls kiitteli juhlapuheessaan ”koko yhteisöä”, joka oli määritellyt yliopiston uudet arvot ”avoimesti, rohkeasti, kriittisesti ja vastuullisesti”.

Sisältö