Terrafamen purkuputken saasteet: Nuasjärven syvänteissä happiongelmia – mangaania liukenee veteen

GTK:n tutkimus: Nuasjärvelle kehittyi selvä kemiallinen kerroksellisuus kaikkiin purkuputkea lähellä oleviin syvänteisiin.
Mikko Niemelä
Kotimaa 27.2.2017 17:30
Valtion suuromistuksessa olevan Terrafamen kaivoksen kaivosvesiä on juoksutettu viranomaisten myöntämällä ympäristöluvalla suoraan Nuasjärveen marraskuusta 2015 lähtien. Nuasjärven tilaa ovat seuranneet Kainuun ely-keskus, Geologian tutkimuskeskus (GTK) ja Terrafame. Myös Suomen Luonnonsuojeluliitto...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Talvivaara ja Hanhikivi jäävät suomalaiseen historiaan esimerkkitapauksina siitä mihin johtaa politiikka hinnalla millä tahansa.
Nyt veronmaksajien rahoja on mennyt jo 1.2 miljardia eikä loppua näy. Älyttömän suuren rahallisen tappion päälle tulevat molempien hankkeiden takaa ennemmin tai myöhemmin paljastuvat häikäilemättömät
suhmuroinnit ja niiden taustalla olevat pelurit, poliitikot ja virkamiehet.
Aika kalliilla muuan puolue ääniä kalastaa, mutta mikä on kalastuksen nettotulos, kun rysän toinen pää tulvii kuin Talvivaaran myrkkyjä suoltava myrkkyputki ?
On vähintään toivottavaa, että muutama suunnitteilla oleva biokupla jää suunnittelupöydälle niin pitkäksi ajaksi, että välttyisimme Talvivaaran, Hanhikiven ja Soten kaltaisilta emämunauksilta.