Tästä syystä Sylvi Kekkonen sieti UKK:n muita naisia

Tuomo Lappalainen
Kotimaa 3.9.2010 08:32
Kuva Jorma Pouta / LehtikuvaTasavallan presidentti Urho Kekkonen ojentaa kukkia ja kumartaa puolisolleen Sylvi Kekkoselle itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla presidentinlinnassa vuonna 1973; oikealla presidentin adjutantti kenraalimajuri Urpo Levo. Kuva Jorma Pouta / Lehtikuva

Presidentti Urho Kekkosen Sylvi-puolison merkitys oli vielä keskeisempi kuin on yleisesti tiedetty.

Professori Juhani Suomi sai lisää tietoa Kekkosten välisistä suhteista kerätessään aineistoa uuteen Lohen sukua -kirjaansa, joka on tiivistelmä hänen aiemmista Kekkos-elämäkerroistaan.

Sylvi Kekkosta on tähän asti pidetty lähinnä ukkosenjohdattimena, joka hillitsi miehensä pahimpia kiukunpuuskia. Suomen mukaan tekstien esiluku oli kuitenkin vain osa puolison roolia. Hän luonnehtii Sylviä ”koko perheen hallitsevaksi hahmoksi”, joka käytännössä piti miestään pystyssä vaikeimpina aikoina.

Suomi antaa UKK:n muista tunnetuista naissuhteista raadollisen kuvan. Kekkosen seurassa 1950-luvulla nähty Anne-Marie Snellman oli ainoa pyyteetön. Anita Hallama pyrki sen sijaan tietoisesti hyötymään Kekkosesta.

Suomella on myös selitys, miksi Sylvi sieti miehensä muita naisia. Hän arvelee syyksi tämän 1930-luvulla kokemaa kohdun ulkopuolista raskautta, joka ”mitä ilmeisimmin” katkaisi puolisoiden sukupuolielämän.

Urho Kekkosen syntymästä tulee 3.9. kuluneeksi 110 vuotta.

Keskustelu

Ja 20 vuoden kuluttua ruoditaankin sitten Tarja Halosen sukupuolielämää. Oliko hän ”mitä ilmeisimmin” lesbo? Oliko hänellä vielä v. 2010sukupuolielämää? Kuka oli pyyteetön? Millaista hormonilääkitystä hän käytti?Oliko hän ”mitä ilmeisimmin”…?

Antakaa jo Urhon ja Sylvin olla rauhassa oletuksinenne. Suomella on ollut muitakin presidenttejä rouvineen. Lähivuosina ilmestyy tietysti taas Juhani Suomelta nahkakantinen 10-osainen sarja ”Urho
Kekkosen elämä” sisältäen uusia paljastuksia.

Urho Kekkonen vaali kuitenkin niin syvällisesti rakkaussuhdettaan vaimoonsa henkisellä tasolla että Sylvi viisaana vaimona ymmärsi myös miehensä fyysiset ja seksuaaliset paineet ja tarpeet, joissa hän itse ei voinut tyydyttää puolisoaan. Urhohan oli persoonallisuudeltaan varsin levoton luonne, jonka paineet ja energisyys haki purkautumiskeinoja jopa pakkotahtisia liikuntoja myöten. Ja nekään eivät yksistään riittäneet siis tuolle viriilille miehelle.

Riittääkö Sauli viriilille Jennille?
Vai viagra? Oli paha katsoa, kun Sauli TV:ssä puhkesi hallitsemattomaan nauruun, kun ajatteli sanontaa ”pilkun nussiminen”.
Emme halua sellaista presidenttiä, jolla selvästi on vaikeuksia seksuaalisuutensa kanssa.