Talvivaara on mainettaan parempi

Puheenvuoro: Raporteista välittyy aito halu kertoa yhtiön riskeistä, kirjoittaa Antti Miihkinen.
Kotimaa 13.11.2015 06:00
Antti Miihkinen
Talvivaaran kaivoksen ja Nuasjärven välinen purkuputki ylsi Nuasjärven rantaan 7. elokuuta 2015. Kuva Kimmo Rauatmaa / Lehtikuva
Talvivaaran kaivoksen ja Nuasjärven välinen purkuputki ylsi Nuasjärven rantaan 7. elokuuta 2015. © Kimmo Rauatmaa / Lehtikuva

Talvivaara on erinomainen esimerkki riskisellä toimialalla toimivasta yrityksestä, jonka on raportoitava riskinsä sidosryhmilleen. Vertasin yhtiön vuoden 2010 riskiraportointia muiden listayhtiöiden raportointiin. Tulosten perusteella Talvivaaran riskiraportointi on ollut kiitettävää.

Kaivosyhtiö on kaikkiaan 105 verrokkiyrityksen joukossa sijalla seitsemän, kun tarkastellaan riskitiedottamisen kokonaismäärää. Sijoitus paranee kolmanneksi, kun verrataan strategisista ja operatiivista riskeistä tiedottamisen määrää. Edelle kiilaavat ainoastaan Metso ja Wärtsilä.

Riskitiedon kattavuudella mitattuna yhtiö pääsee juuri mediaanin paremmalle puolelle sijalle 47. Käyttämilläni laatumittareilla yhtiön riskitiedottaminen paranee entisestään vuosien 2011 ja 2012 tiedotteissa.