Matti Vanhasen talo on tarkastettu, tässä tulokset

Talous 8.10.2009 12:52
Matti Vanhasen talo Tarkastus pääministerin saunassa. TM Rakennusmaailman kutsumat asiantuntijat Matti Eklund (vas.) ja Vilho Pekkala tutkivat Matti Vanhasen kotitalon Nurmijärvellä 7. lokakuuta 2009. Kuva Markus Pentikäinen.

TM Rakennusmaailma -lehden raportti Matti Vanhasen talosta Nurmijävellä on valmis. Raportti pitäytyy kylmissä faktoissa ja toteaa, mitä materiaaleja Vanhasen talossa on käytetty.

Suurin kysymys on, löytyikö Ylen Silminnäkijä-ohjelmassa mainittua erikoishöytättyä lautaa? Kaikki talon puukohteet arvioitiin sanoilla tavallinen, kauppalaatu tai tavanomainen.

Rakennusmaailma kertoo:

”Asuintilojen katoissa on haapalautaa, Siporexia ja kipsilevyä. Tekniset tilat ovat kiviaineisia. Haapalauta on tavallista oksaista ponttilautaa ja sen leveys on tavallinen. Salin koivuparketti on tavallista kauppalaatua, muut lattiat laminaattia. Märkätiloissa on tavanomainen laattalattia. Seinissä on pieni määrä puolipaneelia (saunan pukuhuone), laatu tavallinen oksainen haapalauta. Listoitukset ovat tavanomaisia.”

Myös ulkoterassien puutavara on tavanomaista – lattiat kestopuulautaa ja kaiteet sahapintaista normaalin oksaista lautaa ja lankkua. Tarkastajat tutkivat jopa terassien alustat, ne todettiin tyhjiksi.

Katselmuksen suorittivat TM Rakennusmaailman kutsumat asiantuntijat DI Vilho Pekkala ja rakennusmestari, HTT Matti Eklund.

Katselmuksessa käytiin läpi talon kaikki tilat ja rakenteet sekä varastorakennus. Rakennusmaailman mukaan talon runko on harkkorakenteinen, julkisivu rapattu. Katot ja välipohjat ovat Siporex-kevytbetonilankkuja.

Lue koko raportti TM Rakennusmaailman sivuilta.

Aiheesta lisää
Matti Vanhasen talo: Laatu sutta ja sekundaa? (Suomenkuvalehti.fi 8.10.2009)