Suostumuksen puute raiskauksen tunnusmerkistöön myös Suomessa? Oikeusministeri: malli on ”elämälle vieras”

Ministerin perustelut eivät vakuuta rikosoikeuden professoreita ja ihmisoikeusjärjestön asiantuntijaa.  
Saarlotta Virri
Kotimaa 8.2.2018 15:40
#metoo-kampanjan aikana on käyty paljon keskustelua siitä, pitäisikö raiskauksen määritelmän perustua väkivallan sijaan suostumuksen puutteeseen. Erityisesti Ruotsissa keskustelu on ollut kiivasta, minkä seurauksena maan hallitus esitti joulukuussa 2017 suostumusperustaiseen malliin siirtymistä. Suo...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Kerran on tullut nainen yökerhossa kysymään haluaisinko rakastella. Hänkin sammui heti kotona. Vähiin olisi jäänyt seksi aktiivisella suostumuksen ilmaisulla.

”Kyllä tässä selvästi suurin este on naisten seksuaalisen itsemääräämisoikeuden täysi tunnustaminen.”

Onko tuo Oksanen ihan tosissaan väittämässä, että lainsäätäjä ei tunnusta naisten seksuaalista itsemääräämisoikeutta? Miksi selvästi vastakkainasetteluun taipuvaisia ihmisiä edes haastatellaan tällaisiin juttuihin?

Täyttä itsemääräämisoikeutta. Joka ei siis nykyisellä lailla toteudu ja jota perustellaan argumenteilla joita oikeusoppineet pitää merkillisinä.

Todella terve yhteiskunnallinen asenne lähteä siitä, että mies raiskaa, paitsi jos nainen toisin erikseen ilmoittaa. Tämä on itseasiassa jopa ihan helvetin loukkaavaa ja herättää kysymyksen, että jos naiset todella suhtautuvat meihin miehiin näin niin miksi ovat kanssamme tekemisissä ylipäätään. Minä en moisille patologisille raiskareille edes puhuisi, ovat sitten veljeni, isäni tai poikani.

Juha
8.2.2018, 15:51
Kerran on tullut nainen yökerhossa kysymään haluaisinko rakastella. Hänkin sammui heti kotona. Vähiin olisi jäänyt seksi aktiivisella suostumuksen ilmaisulla.

– tässä kohtaa juuri menit seksuaalisen hyväksikäytön eli raiskauksen puolelle, jos sammunutta naista panit.

Seksi on kahden aktiivisesti siinä mukana olevan välinen läheisyyden akti, ei mikään nukkuvan reikään tehty onanointi joka mies tekee kun on mahdollisuus.