Uudet ketjut ja kasvisvaihtoehdot ovat parantaneet pikaruoan mainetta.

Röyh!

Suomi hotkii pizzaa, hampurilaisia ja täytettyjä pitaleipiä enemmän kuin koskaan. Ketjut kasvavat nopeasti – yhä useampi tähyää jo ulkomaille. Onko maailma valmis suomalaiselle pikaruoalle?

Uudet ketjut ja kasvisvaihtoehdot ovat parantaneet pikaruoan mainetta.
kotimaa 23.02.2018 06:00
Teksti Hanna Jensen Kuvat Marjo Tynkkynen

Pitääkö tässä tosiaan jonottaa?

On sunnuntai, kello kaksi iltapäivällä, ja Helsingin ydinkeskustan Friends and Brgs -hampurilaisravintolassa jonottaa parikymmentä nälkäistä. Kaikki pöydät ovat täynnä. Nopea laskutoimitus: ruoka tulee nenän eteen aikaisintaan 15 minuutin päästä.

Pikaruokapaikan tunnusmerkit ovat silti nähtävillä: Ei vitriiniä, ruoka tilataan kassalta, käteen annetaan päristin, muovitarjottimet, kahvi kartonkimukissa ja paljon milleniaaleja eli vuosien 1982 ja 2000 välillä syntyneitä.

Silti jotain on toisin kuin totuttu – hitauden lisäksi.

Parikymppinen seuralainen osoittaa seinää, jossa lukee: ”Leivomme sämpylämme itse ja jauhamme lihan paikan päällä.”

”Täällä ranskalaisissa on kuoret”, seuralainen kuiskaa.

Sisältö