Suomen Sisu sai terveisiä Anni Sinnemäeltä: ”Suurmoskeija ei saa tonttia ilmaiseksi”

Moskeijan rahoituskuviot ovat edelleen epäselvät.
Kotimaa 13.8.2015 14:10
Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki. © Roni Rekomaa / Lehtikuva

Helsingin kaupunkisuunnittelu- ja kiinteistötoimen apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki korjaa Suomen Sisun näkemystä siitä, että Helsinkiin kaavailtu suurmoskeijahankkeen tontti olisi ilmainen.

Suomen Sisu kertoi keskiviikkona 12. elokuuta tiedotteessaan, että Helsingin kaupunginjohtaja Ritva Viljasen mukaan Helsingin kaupunki harkitsee tontin lahjoittamista tai antamista huomattavasti markkinahintaa huokeammalla hinnalla. Suomen Sisun tiedot perustuvat Ylen uutiseen, jossa on haastateltu Viljasta.

Sinnemäki ei tiedä kyseisen uutisen taustoja, mutta epäilee, että kyse on väärinkäsityksestä, sillä kaupunki ei anna ilmaiseksi tontteja.

Uskonnolliset yhteisöt ja muut yleishyödylliset tahot voivat saada tontteja kuitenkin edullisemmin kuin muut.

”Suurmoskeija ei saa tonttia ilmaiseksi. Näille hankkeille on oma markkinahintansa ja se voi olla edullisempi kuin muilla hankkeilla.”

 

Mediassa suurmoskeijan paikaksi on väläytelty Hanasaarta. Suomen Sisu ja sen puheenjohtaja, kansanedustaja Olli Immonen (ps) toteavat tiedotteessa, että Hanasaaren tonttien arvot liikkuvat miljoonissa.

”Kyseessä on siis miljoonien tulonsiirto helsinkiläisiltä yksityiselle uskonnolliselle hankkeelle”, tiedotteessa kirjoitetaan.

Suurmoskeijahankkeen rahoituskuviot ovat kuitenkin edelleen epäselvät, eikä Helsingin kaupunki ole tehnyt vielä mitään päätöstä suurmoskeijan tontista. Sinnemäen mukaan tonttiasiaa käsitellään todennäköisesti syksyllä, jos rahoituskuviot ovat edenneet.

Suurmoskeijan rahoitus on tarkoitus kerätä useista kansainvälisistä lähteistä. Hallinnoinnista vastaisi suomalainen säätiö.