Suojainkaupat ex-puolison firmalta: Hankintayhtiö antoi päällikölleen puhtaat paperit – Professori täysin eri mieltä johtopäätöksistä

Myös Tampereen kaupungin tarkastuspäällikkö on eri mieltä hankintayhtiön käsityksestä, jonka mukaan työntekijä ei olisi ollut esteellinen järjestellessään kauppoja entisen puolisonsa yrityksen kanssa.
Kotimaa 10.7.2020 11:44
Julkinen hankintayhtiö Tuomi Logistiikka julkaisi 7. heinäkuuta 2020 verkkosivuillaan tiedon suojainkauppoja koskevasta selvityksestä. (Kuvituskuva: Kuvan maski ei liity kauppoihin.) © Vesa Moilanen/Lehtikuva

Pirkanmaalla julkisia hankintoja hoitava Tuomi Logistiikka -yhtiö katsoo teettämänsä selvityksen pohjalta, ettei sen päällikkö ollut esteellinen osallistuessaan yli 600 000 euron hankintoihin entisen puolisonsa yhtiöltä.

Tuomi Logistiikka on Tampereen kaupungin, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja 19 kunnan omistama yhtiö, joka vastaa omistajiensa hankintapalveluista.

Tilintarkastusyhtiö BDO:n laatima sisäisen tarkastuksen raportti on tarkoitettu yhtiön sisäiseen käyttöön. Tuomi Logistiikka suostui luovuttamaan toimitukselle vain raportin tiivistelmän.

Sen perusteella sisäisessä tarkastuksessa katsottiin, että hallintolain soveltaminen työsuhteiseen henkilöön olisi ”osittain tulkinnanvaraista.”