Salainen asiakirja: Verohallinto kieltää työntekijöitään puuttumasta alle 30 000 euron pimeisiin lahjoihin

Verottaja ei tee ilmiannoista tutkintapyyntöjä poliisille. Verohallinto ja valtiovarainministeri Petteri Orpo eivät kommentoineet ohjetta SK:lle.
Jarno Liski
Kotimaa 7.9.2017 12:23
Marraskuussa 2013 annettu Verohallinnon työmenettelyohje sisältää salassa pidettäviä määräyksiä, joilla Verohallinto on nostanut perintö- ja lahjaverotuksen puuttumiskynnykset huomattavasti laissa säädettyä korkeammalle. Suomen Kuvalehden käsiinsä saamassa ohjeessa esimerkiksi määrätään, että alle 3...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Eihän poliisikaan pyörävarkauksia tutki eikä kiinnitä henkilökuntaa autovarkaita jahtaamaan, eikö kyse ole ihan samasta asiasta eli käytännössä resursseista ja siitä mihin niitä kannattaa kohdentaa.

Nyt tietty kun SK julkaisi tämän rajan niin se on kaikkien tiedossa. Nyt sitä varmaan sitten ihmiset alkavat hyödyntämään, siis ne ihmiset jotka ovat aikaisemmin tehneet ilmoitukset rangaistusseuraamusten pelossa eikä rehellisyyttään. Vaikka nyt tietysti verottaja muuttaa tältä osin ohjeistustaan.

Olisiko syytä pöyhäistä verottajan muitakin laittomia/salaisia ohjeita, esim. Säätiöiden verotus?

Paavo hyvä, hyödyntävätkö kaikki ihmiset poliisin heikkoja resursseja tutkia auto- ja polkupyörävarkauksia?

Voi Suomi – tuo maailman vähiten korruptoitunut maa…

Dixi, suurin osa ihmisistä on rehellisiä eikä varasta pyöriä, suurin osa tekee myös lahjaveroilmoitukset. Epärehellisethän tuosta tiedosta hyötyvät. Joku epärehellinenkin on tehnyt ilmoitukset seuraamusten pelossa, nyt ehkä jää tekemättä.

Tästä muuten vielä tulee ISO juttu. Kiitos SK ja Jussi Eronen.

Onkos tämä nyt vähän tulkinnanvarainen juttu, miten asiakirjaa luetaan, varsinkaan kun koko asiakirja ei ole nähtävänä.
Eli lahjaverotuksen toimin siihen ei puututa, mutta se puuttuuko siihen joku muu ei ole kerrottu.

Kolmenkymmennen tonnin lahjoja, onhan se kiva että voi siirtää satoja tuhansia ilman veroseuraamuksia vuosien varrella kunhan tietää tuosta linjauksesta jotain kautta. Veikkaisin että tuollaisia puuhaavat henkilöt eivät käytä aikaansa polkupyörien varastamiseen ellei se ole äärimmäisen rakas harrastus.

Ohjeessa todetaan, että jokaista lahjaa katsotaan erikseen, joten usealta lahjoittajalta saatavia varoja ei saajalleen yhteenlasketa. Siten vaikkapa viisi lahjoittajaa voi verotta luovuttaa toiselle vajaan 150.000 euroa – vuosittain.

Kyllä kai menettely on valtionjohdossa täysin hyväksytty. Muutoin tämä ei olisi mahdollista. Kansalaisten viranomaispelkoa ylläpidetään nihilismin keinoin niin poliisissa kuin muussakin julkishallinnossa. Se pitää kansalaisen katseen maassa ja estää katsomasta todellisuutta.