Salaliittoteoreetikko, julkkiskokki Attila Hildmann piti toukokuussa Berliinissä 40 minuutin vihapuheen Bill Gatesia, Angela Merkeliä ja Saksan hallitusta vastaan mielenosoituksessa, joka arvosteli Saksan koronatoimia ja -politiikkaa.

#WakeUp #doyourresearch! #omatotuus

Salaliittoihin uskoo kirjava joukko ihmisiä radikaalista oikeistosta new age -henkisiin liberaaleihin.

Salaliittoteoreetikko, julkkiskokki Attila Hildmann piti toukokuussa Berliinissä 40 minuutin vihapuheen Bill Gatesia, Angela Merkeliä ja Saksan hallitusta vastaan mielenosoituksessa, joka arvosteli Saksan koronatoimia ja -politiikkaa. © Markus Schmitt/MVphotos
Kotimaa 11.09.2020 06:00
Teksti Anna Tommola

Pandemia on valetta ja koronavirusrajoitukset vain tapa riistää kansalaisoikeudet, julistaa saksalainen äärioikeistolainen salaliittoteoreetikko Attila Hildmann.

Vegaani, julkkiskokki Hildmann pelottelee rokotusten varjolla toteutettavalla joukkomurhalla ja kutsuu kasvosuojaimia ”orjamaskeiksi”. Hän on kerännyt Saksassa seuraajiaan koronatoimia vastustaviin suurmielenosoituksiin ja julistaa, että Hitler oli siunaus verrattuna Angela Merkeliin.

Salaliittoteoreetikot käyttävät isoja uutistapahtumia omien uskomustensa levittämiseen. Koronapandemia tarjoaa ehtymättömän uutisvirran, johon kytkeä erilaisia päättäjiin, viranomaisiin ja valtavirtatietoon kohdistuvia epäilyksiä.

Sisältö