Vihreät haaveilevat kumouksesta: Demarit ja keskusta oppositioon – Kokoomuksen kanssa hallitukseen

Kun Touko Aalto valittiin johtoon, paluu hallitukseen tuli vihreiden päiväuniin. Puolue odottaa innokkaasti eduskuntavaaleja 2019.
Teksti Heikki Vento – Grafiikka Hannu Kyyriäinen
Politiikka 8.9.2017 07:32
Puheenjohtaja Touko Aalto (vihr) on seuraavan hallituspelin jokerikortti. Eduskuntavaalit ja neuvottelut uudesta hallituksesta vaikuttavat jo nyt kaikkeen päätöksentekoon: budjettiin, puheisiin ja kannanottoihin. Erityisen innokkaasti 2019 vaaleja odottaa puoluejohtonsa uusinut vihreät. Vihreiden ka...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Kannatuslukujen heilahtelut johtuvat nuorten ,alle 40v naisäänestäjien siirtymisestä. Siltarumpupuolueiden kannatus tulee Hajasuomesta. RKP ja KESK,näille maan pitäminen kokonaan asuttuna on tärkeä kysymys. Suomelle maan pitäminen asuttuna on tärkeää kaikki eivät voi asua helsingissä,lämmittää hiilellä ja maakaasulla, olla töissä valtion virastoissa, teattereissa YLE:llä tai tai muuten vaan nauttia apurahoja sekä valtion palkkaa. Vihreiden on päivitettävä politiikkansa kaikille suomalaisille ja ruvettava realisteiksi. Sitten minäkin äänestään heitä.

Aikamoista hömppää on politiikasta tullut – vai onko hömppä vain muuttanut muotoaan?

Vaikuttaa siltä, että politiikka on ensi sijassa itsensä myymistä, vaalien alla kaduilla, muuten mediassa – ja parhaiten kauppansa tekevät hömppäohjelmissa esiintyvät. Nykyään teeveessä kun ennen oli tapana mainostaa itseään näyteikkunoissa.

Toiseksi vanhin ammatti siis, sitä pitänee kunnioittaa…

Analyysissä mättää oikeastaan vain se, että Vasemmistoliiton on vaikea nähdä lähtevän apupuolueeksi hallitukseen, joka on muuten täysin oikeistolainen. Tai no, RKP nyt ei sentään onneksi ole aktiivisen AY-vihamielinen.

Sinänsä kyllä masentavaa, miten paljon on imagosta kiinni. Rinteen harkitsemattomat kommentit vievät kannatuksen siltä puolueelta, joka ainoana isoista pitää työntekijän puolta suurta rahaa vastaan.

Onko joku oikeasti yllättynyt? Vihreät ovat aina tehneet yhteistyötä Kokoomuksen ja muun oikeiston kanssa isoissa kaupungeissa.

VL:n täytyy olla tosi epätoivoinen jos menee tuohon oikeistohallitukseen mistä Aalto haaveilee.

Kylmää kyytiä on luvassa pienituloisille mm sosiaaliturvan leikkausten, välillisten verojen korotusten jne… muodossa jos tuo hallitus tulee.

Kun aamusilmäilyyn kuuluu myös demarien ”Demokraatti”, niin saa selvän käsityksen siitä kuinka hukassa demarit ovat.

Janne, kumpi on enemmän syyllinen kymmenvuotiseen lamaan, massatyöttömyyteen, valtionvelan kasvuun ja nuoria sorsiviin eläkeongelmiin, SAK/SDP vai aina ja alituisesti parjattu suuri raha?

Uusia tuulia kaivataan, kaikkeen ei voi sanoa ei, eikä tahtopoliitikko voi loputtomasti tahtoa. Ratkaisujen ja nykyolosuhteita vastaavan toimintamallin on löydyttävä.

Ymmärrän nuoria, jotka etsivät suuntaa kaupungeista uudelle toisenlaiselle työelämälle. Ukkoporukka on aikansa päättänyt, olisi siis aika antaa tilaa nuorille.