Vihreät lähtee hallituksesta – Ville Niinistö: ”Ydinvoiman aika on yksinkertaisesti ohi”

Niinistön mielestä Rosatom-hanke tuo kaikuja 1970-luvun YYA-sopimusten yhteiskunnasta.
Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Outi Alanko-Kahiluoto, ympäristöministeri Ville Niinistö ja kehitys- ja omistajaohjausministeri Pekka Haavisto vihreiden tiedotustilaisuudessa 18. syyskuuta. © Jarno Mela / Lehtikuva

Hallitus hyväksyi tänään iltapäivällä uuden periaatepäätöksen Fennovoiman ydinvoimalasta. Päätöksen jälkeen vihreät ilmoitti jättävänsä hallituksen. Puheenjohtaja Ville Niinistön mielestä ydinvoimapäätös oli hallituksen linjan vastainen.

Ville Niinistö (vihr), olet valmis marssittamaan puolueen ulos hallituksesta ydinvoiman tähden. Mikä ydinvoimassa niin rassaa?

”Ydinvoiman kaltaisen kalliin, riskialttiin ja keskitetyn tuotantotavan aika on yksinkertaisesti ohi. Suomi on päättänyt kolmesta ydinvoimalaluvasta 20 vuoden aikana, mutta yhtäkään megawattia sähköä ei näillä päätöksillä ole tuotettu. Sen sijaan Ruotsissa ja Tanskassa on vain viiden vuoden aikana kyetty ottamaan käyttöön yhtä iso määrä uusiutuvaa energiaa kuin tämä Rosatomin reaktori mahdollisesti tuottaisi Suomessa joskus 2030-luvulla.”