Kasvukäyrä kohti nollaa

Valtiovarainministeri Mika Lintilä varoittelee hallitusta tekemästä luvattuja uudistuksia vielä, koska talouden kasvu saattaa hiipua alle prosenttiin.

Politiikka 15.08.2019 07:30
teksti Heikki Vento Kuvat Marjo Tynkkynen
Valtiovarainministeri Mika Lintilä valtion talousarvioneuvottelujen tauolla Espoon Moisniemessä 13. elokuuta.
Valtiovarainministeri Mika Lintilä valtion talousarvioneuvottelujen tauolla Espoon Moisniemessä 13. elokuuta. © Marjo Tynkkynen

Ensimmäistä valtion talousarvioesitystään valmisteleva valtiovarainministeri Mika Lintilä (kesk) on erikoisuus suomalaisessa politiikassa. Hän on ensimmäinen keskustalainen valtiovarainministeri yli 30 vuoteen. Edellinen oli Esko Ollila, joka vastasi Kalevi Sorsan (sd) neljännen hallituksen vuoden 1987 vaalibudjetista.

Politiikan kakkosketjuun vuosiksi juuttunut Lintilä nousi ministeriksi vasta vaalikauden keräilyerissä joulukuussa 2016, kun elinkeinoministeri Olli Rehn (kesk) lähti Suomen Pankin pääjohtajaksi. Lintilä on toinen nykyisen hallituksen ministereistä, joka oli mukana Juha Sipilän (kesk) porvarihallituksessa.

Lintilä oli vahvasti mukana nostamassa Sipilää keskustan johtoon. Hänet on sijoitettu keskustassa puolueen oikeaan reunaan, josta löytyvät kokoomusyhteistyötä kannattavat. Elinkeinoministerinä Lintilä piti kuitenkin huolen siitä, että hänellä oli puhevälit myös ammattiyhdistysliikkeeseen.

Sisältö