Suomi haluaa osallistua EU-maiden mukana aseellisiin taisteluihin

Presidentti ja puolustusministeri kiirehtivät muutoksia lakeihin.
Heikki Vento
Politiikka 17.11.2015 18:30
Suomi aikoo poistaa laeista esteet suomalaisten osallistumiselle Euroopan unionin turvatakuissa tarkoitettuihin sotilasoperaatioihin. Lakimuutokset tulivat ajankohtaisiksi, kun Ranska pyysi muilta EU-mailta tukea terrorisminvastaiseen taisteluun. Presidentti ja puolustusvoimain ylipäällikkö Sauli...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Lievästi uskomattoman kummallinen teminologian ja byrokraattisuuden sekasoppa on tuo Suomen osallistuminen ”aseellisiin taisteluihin” EU:ssa, jos tämä teksti kuvaa tilannetta edustavasti. (MIten on nyrkkitappelun kanssa?) Eli jos suomalainen sotilas matkustaa junassa muussa EU:n maassa ja vieressä istuja vetää esiin Kalashnikovin ryhtyäkseen ampumaan, saako tuo sotilas tarttua ”aseeseen?”

Ja miten on mahdollista, että joitakin EU:n ”nopean toimettomuuden” joukkoja on ollut olemassa (vai onko?), jos ne eivät voi käyttää aseitaan? Tai jos asian muotoilee toisin: Miten on mahdollista sitoutua tai kannattaa asioita, joita oma lainsäädäntö ei salli? Suomella on osin salaisena pidetty maine tiettynä kummajaisena, mitä joskus ns. ”finlandisaatio” kuvasi. Mutta toimeen siis nyt ainakin tartutaan!

Tämä on suurenluokan tunarointia,Ruotsi nauraa ja muut nauravat.Millä lainsäädännöllä Suomi on Irakissa kouluttamassa kurdeja ja millä lainsäädännöllä ollaan Afganistanissa. Ulkoministeriö ja oikeusministeriö on ilmeisesti täynnä pikku pyrökraatteja ja pilkunviilaajia,poliitikot ovat pistäneet nimensä paperiin, jota ei aiottukkaan toteuttaa. Tarja Halonen,Matti Vanhanen ja Ilkka Kanerva olivat päättämässä,mutta mitä.

Me ei olla Afganistanissa eikä Irakissa taistelemassa, ja se on se mitä nyt halutaan mahdollistaa.

Vanhana ymmärtämättömänä naisena kysyn, miksi meidän pitäisi taistella Isistä vastaan Syyriassa ja Irakissa, kun heidän omia kansalaisiaan tulee Eurooppaan pilvin pimein ja lukemani mukaan suurin osa ei suinkaan pakoon sotaa vaan elintasopakolaisiksi.

Miten olisi, jos heidät nopeasti palautettaisiin suorittamaan sitä tehtävää, joka heille maansa kansalaisina kuuluu ja kehitysapuna lähetetään heille rynnäkkökiväärit.