Haavisto yhä kärjessä

Al-Holin leiriin liittyvä poliittinen keskustelu ei ole rapauttanut Pekka Haaviston suosiota. Sanna Marin on nousemassa presidenttikaavailuihin.

Grafiikka

Politiikka 14.02.2020 06:00
teksti tuomo lappalainen ja Heikki Vento Grafiikka Hannu kyyriäinen

Joka toinen suomalainen on valmis harkitsemaan Pekka Haaviston (vihr) äänestämistä vuoden 2024 presidentinvaaleissa. Suomen Kuvalehden Taloustutkimukselta tilaamassa kyselyssä vastaajat saivat poimia 26 mahdollisen ehdokkaan listalta niin monta nimeä kuin halusivat. Kaikkiaan 45 prosenttia mainitsi yhtenä vaihtoehtona Haaviston.

Toiseksi vahvin presidenttiehdokas on Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn (kesk). Hänen äänestämistään pitää mahdollisena 35 prosenttia.

Muista keskustalaisista Matti Vanhanen (25 %) ja Esko Aho (20 %) menestyivät kyselyssä kohtalaisesti. Sen sijaan Juha Sipilä (11 %) ei ole ainakaan vielä pystynyt karistamaan pääministerikauden rasitteita yltään.

Sipilän hyväksyy presidentiksi vain hieman useampi kuin Paavo Väyrysen (9 %). Väyrynen on toistaiseksi ainoa, joka on ilmoittanut pyrkivänsä presidentiksi, kun kokoomustaustaisen Sauli Niinistön kausi päättyy.

Sisältö