Pormestari Jan Vapaavuori Helsingin kaupungintalon juhlatilassa Empiresalissa 25. kesäkuuta.

Tulilinjalla

Huonosta käytöksestä syytetty Jan Vapaavuori ei vielä tiedä, pyrkiikö hän uudelleen pormestariksi. ”Syksyn aikana teen päätöksen.”

Pormestari Jan Vapaavuori Helsingin kaupungintalon juhlatilassa Empiresalissa 25. kesäkuuta.
Politiikka 10.07.2020 06:00
Teksti tuomo lappalainen kuvat jarmo wright

Aamuinen Senaatintori on hiljainen. Laidoille pystytetyt puiset ruoka- ja juomakojut odottavat ensimmäisiä asiakkaita. Keskellä aukiota Aleksanteri II:n patsas vartioi järjestystä niin kuin jo 1800-luvun lopulta lähtien.

Pormestari Jan Vapaavuoren (kok) katse kulkee torin yli.

Heinäkuun alussa avattu viidensadan paikan jättiterassi on yksi kummallisen koronakevään innovaatioista. Kun Vapaavuori kertoi siitä toukokuussa, hän vakuutti, että Senaatintorista tulee magneetti, joka vetää Helsinkiin lomanviettäjiä kaikkialta maasta.

Terassi on yritys tehdä elämästä ensimmäisen korona-aallon jälkeen niin normaalia kuin se vain on turvavälien ja muiden varovaisuussuositusten takia mahdollista.

Kaikki ei vielä ole Helsingissäkään niin kuin tavallisina kesinä. Stadionin remontin valmistumista juhlistava avajaisshow on peruttu, Pride-viikko siirtyi syksyyn, ja perinteiset Juhlaviikot ovat kutistuneet pihakonserttien viikonlopuksi.

Sisältö