Katse kohti trampoliinien Suomea

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko ei enää mainosta itseään cityliberaalina. Siihen ei ole varaa, jos keskusta yrittää pelastaa kuntavaalit.

Puheenjohtaja Annika Saarikko johtaa etänä keskustan valtuuston kokousta Oripään Tanskilassa 28. marraskuuta.
Puheenjohtaja Annika Saarikko johtaa etänä keskustan valtuuston kokousta Oripään Tanskilassa 28. marraskuuta. © Jarmo Wright

Oripää on Manner-Suomen 15:nneksi pienin kunta. Puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikon kotitalon keittiöstä johdetaan keskustaa.

Saarikko istuu rennosti toinen jalkaterä reiden alla ja puhuu etänä yli satapäiselle puoluevaltuustolle. On marraskuun 28. päivä. Aviomies on lähdössä jälkikasvun ja anopin kanssa mummolaan ja yökylään.

Puhe ei jännitä, mutta tekniikan kanssa Saarikko hermoilee. Puoluejohtaja johtaa kokousta kunnes sen toimihenkilöt on valittu.

”Sehän meni hyvin. Mitä, onko tuo Aarnin kassi? Siinä on hänen vaihtovaatteensa yökylään.”

Saarikon elämänpiiri on muuttunut merkittävästi reilussa vuodessa. Lapsia on nyt kaksi, muutto Turusta noin 50 kilometrin päähän Oripäähän elokuussa, syyskuussa valinta puheenjohtajaksi puolueeseen, joka on kadottamassa sielunsa ja asemansa 2020-luvun Suomessa.

Sisältö