Keskustan luottamuksen menettänyt Antti Rinne on valmis nostamaan Sanna Marinin pääministeriksi

Rinne suunnittelee jatkavansa Sdp:n puheenjohtajana, vaikka jäisi pois hallituksesta.
Politiikka 3.12.2019 03:39
Pääministeri Antti Rinne ja liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin suomalaismedian tiedotustilaisuudessa Suomen suurlähetystössä Moskovassa 25. marraskuuta 2019.
Pääministeri Antti Rinne ja liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marin suomalaismedian tiedotustilaisuudessa Suomen suurlähetystössä Moskovassa 25. marraskuuta 2019. © LEHTIKUVA / JUSSI NUKARI

Pääministerin paikastaan kamppaileva sosiaalidemokraattien puheenjohtaja Antti Rinne on Suomen Kuvalehden tietojen mukaan pakon edessä valmis eroamaan pääministerin tehtävästä.

Hän haluaa kuitenkin joka tapauksessa jatkaa puolueen puheenjohtajana.

Maanantaina 2. joulukuuta Rinne yllätti puoluetoverinsa suunnitelmallaan, jossa hän jatkaisi Sdp:n puheenjohtajana ainakin kesäkuun puoluekokoukseen saakka.

Uudeksi pääministeriksi Rinne nostaisi puolueen ensimmäisen varapuheenjohtajan, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin.

Rinteen ehdotusta on tulkittu siten, että hän tietää joutuvansa lähtemään pääministerin paikalta ja yrittää välttää putoamisen pelkäksi rivikansanedustajaksi.

Rinteen on tarkoitus vielä tiistaina 3. joulukuuta ennen välikysymyksen eduskuntakäsittelyä neuvotella asemastaan keskustan ja muiden hallituspuolueiden kanssa.