Järjetön Jäämeren ratahanke: Ministeri Berner jatkaa selvitystä, vaikka rata on todettu kannattamattomaksi

”Jäämeren rata on tulevaisuuden hanke, mutta sen mahdolliseen toteuttamiseen tulee varautua ajoissa”, ministeri perustelee.
Mikko Niemelä
Politiikka 14.3.2018 15:35
Liikenneministeri Anne Bernerin (kesk) jatkoselvittää miljardeja maksavaa Jäämeren rataa, vaikka koko hankeen hyödyt on todettu vähäisiksi. Asia käy ilmi liikenneministeriön itsensä tilaamasta selvityksestä, jonka ovat laatineet konsulttiyhtiö Rambollin tutkijat. Liikenneministeriö tiedotti 9. maali...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Pitäähän virkamiehillä olla tekemistä.
Ei mikään omalla (asiakkaan) rahalla toimiva organisaatio voisi toimia näin, mutta veronmaksajien rahoilla ei tunnu olevan väliä..

Jos olisi rata Norjaan niin Suomen ahtaajat voisivat lakkoilla mielin määrin ilman että vienti pysähtyisi. Pari miljardia säästetään pelkästään tässä asiassa kymmenessä vuodessa:)

”yhteiskuntataloudellisesti”????
Mitä tuolla tarkoitetaan? Tuleepa mieleen liikenneyhtiö ”Pohjolan liikenne”. Se piti Suomea pystyssä ainoan auki olevan sataman kautta Petsamossa sotavuosina.
Jos Koillis-väylä aukeaa kunnolla niin sitten hyödyt vasta nähdään.

Ei maata sentään porotalouden ehdoilla rakenneta. Tätä hanketta ei kannata haudata. Kova oli vastustustus 1800-luvulla yleensä rautateiden rakentamista vastaan. Snellman etenkin kannatti kanavien rakentamista. Tuo konsulttiyhtiö voi pakata kamansa sillä niin Snellmanin linjoilla ovat.

Toimittajan asenteella olisi 1800-luvulla tainnut rautatie välille Helsinki-Hämeenlinna jäädä rakentamatta. Pohjoisen yhteyden edellytysten ja tulevien tarpeiden monipuolinen selvittäminen ennen päätöksiä ansaitee kiitoksen.