Isä Mitron EU-ehdokkuus tapetilla

SK:n toimitus
Politiikka 8.5.2009 17:20

Suomen ortodoksinen kirkko jyrähtelee Mitro Revon ehdokkuudesta.

Isä Mitrona tunnettu Mitro Repo asettuu ehdolle europarlamenttivaaleissa, mutta Suomen ortodoksisen kirkon piirissä tämä on herättänyt voimakkaita tunteita.

Sdp:n listoilta sitoutumattomana pyrkivä Repo ei ortodoksisen kirkon mielestä voi olla samanaikaisesti ortodoksisen kirkon pappi.

Likapyykkiä on pesty monin sanakääntein.

STT:n mukaan perjantaisen piispainkokouksen jälkeen arkkipiispa Leo syytti
Repoa ylimielisestä suhtautumisesta. Kokoukseen pyydetty Repo ei ollut ilmestynyt paikalle.

”Suomen ortodoksisen kirkon pitkämielisyys on historiallista. Meitä ortodokseja on maailmassa 300 miljoonaa ja tuolla käyttäytymisellä hän olisi muualla maailmalla saanut jo potkut moneen kertaan”, arkkipiispa Leon teologinen sihteeri Jyrki Härkönen totesi Uuden Suomen haastattelussa.

Revon ja julkisuudessa olleiden kirkon edustajien käsitykset eroavat toisistaan.

STT:lle Repo kertoi, että hän oli saanut kutsun piispainkokoukseen viime hetkessä, eikä ollut tietoinen kokouksen sisällöstä.

Piispainkokous päätti kutsua Revon hallintolain mukaiseen kuulemistilaisuuteen 26. toukokuuta.

Uuden Suomen mukaan Repo ei ole saamassa potkuja. Hän on tällä hetkellä opintovapaalla, joka kestää vuoden 2010 elokuuhun saakka.

Lähteet STT, Uusi Suomi

Keskustelu

On erittäin hyvä periaate, että papisto ja sotilaat pysyvät politiikasta erossa!

Onko missään eritelty tarkemmin, miksi ortodoksisen kirkon mielestä Repo ei voisi samaan aikaan olla sekä pappi että poliitikko? Näin uutisissa osan arkkipiispa Leon antamasta tiedotteesta, mutta siitä ei ainakaan selvinnyt tarkemmin.

Ehdoton totuus on julma ja armoton ”takinkääntäjää” kohtaan. Toisinajattelijalle huudetaan, että olet LOIKKARI.

Siitä tässä on kysymys. Uskon lahkolaiset ovat samanlaisia kuin kiihkopoliitikot; suvaitsemattomia niitä kohtaan, jotka pyrkivät ajattelemaan omilla aivoillaan.

Jokaisen ylipapin virkaan kuuluu salata, pelotella ja uhkailla hirmuisella tuomiolla niitä jotka epäilevät, vapisevat ja kompastelevat.

Avoin demokraattinen politiikka on kätkevän uskonnon pahin vihollinen.

Suomen uusi Pelle Hermanni.Käykää nyt ihmeessä äänestämässä!

Minusta erikoisinta tässä keskustelussa on kirkon jyrkkä asenne. Olen kuvitellut, että nimenomaan suomalaiset, lähinnä ei-kirkkoon kuuluvat ihmiset olisivat enemmän boikotoimassa tällaista uskonnon ja politiikan liittoa.

Netta
”Onko missään eritelty tarkemmin, miksi ortodoksisen kirkon mielestä Repo ei voisi samaan aikaan olla sekä pappi että poliitikko?”

Ortodoksit eivät halua sekoittaa politiikkaa ja uskontoa. Ainakin arkkipiispa Leon mukaan heillä on joku sääntö, jonka mukaan pappi ei voi toimia politiikassa -> jos toimii, pitää erota tai tulee potkut. En tiedä kuinka tuollainen kestää lain edessä, jos lähdetään tappelemaan.

Aamulehti:
”Ortodoksisten vanhojen kanonisten säännösten mukaan papit, piispat tai diakonit eivät saa ottaa itselleen maallisia tehtäviä. ”

Aamulehti osuu asian ytimeen. Sääntöjä on noudatettava. Mitro Repo on rikkonut niitä uhmakkaasti.
Ei tällaista mediapeliä siedetä missään organisaatiossa.

Pikkumies on käsittänyt asemansa väärin. Ymmärtäneekö hän muitakaan asioita ?