Sipilän hallituksen suosio romahti – Pärjännyt huonommin kuin Kataisen sixpack-ministeristö

Sipilän vaikeudet eivät ole juuri syöneet keskustan kannatusta.
Politiikka 30.12.2016 12:38
Keskustan uudet ja vanhat ministerit ryhmäkuvassa lokakuussa. Mika Lintilä, Annika Saarikko, Juha Sipilä, Olli Rehn, Anu Vehviläinen, Juha Rehula ja Kimmo Tiilikainen. © Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) porvarihallituksen alku on sujunut kansan mielestä huomattavasti heikommin kuin haukutun pääministeri Jyrki Kataisen (kok) kuuden puolueen ministeristön ensimmäiset kuukaudet vuonna 2012.

Helsingin Sanomat tilaa säännöllisesti TNS-gallupilta mittauksia hallituksen ja keskeisten ministereiden onnistumisesta. Tuorein tutkimus julkaistiin 28. joulukuuta.

Hallituksen suosio on pudonnut harvinaisen alas ja poikkeuksellisen nopeasti. Vain 23 prosenttia vastaajista arvioi Sipilän ministeristön onnistuneen hyvin. Huonoksi tai erittäin huonoksi hallituksen työn arvosteli 43 prosenttia vastanneista.

Hallituksen aloittaessa viime vuoden kesäkuussa 37 prosenttia vastaajista kehui uuden hallituksen onnistuneen työssään ensimmäisinä viikkoina hyvin tai erittäin hyvin. Vain reilu viidennes oli sitä mieltä, että hallitus oli pärjännyt huonosti tai erittäin huonosti.