Avustaja myöntää: Konsultti valmensi Kulmunia Rinteen eropäivänä A-studiota varten – ohjelma ei liittynyt ministeritehtävään

Ministeriön hallintojohtaja sanoo yksin ministerin kantavan vastuun siitä, että lasku liittyi virkatehtäviin. Avustaja oli vakuuttanut laskun kuuluvan ministeriön maksettavaksi.
Politiikka 4.6.2020 19:40
Jarno Liski ja Karoliina Paananen
Puoluejohtajat keskustelivat 3. joulukuuta 2019 A-studiossa siitä, kuinka luottamus hallituksen sisällä sekä suhteessa oppositioon palautetaan. © Kuvakaappaus Yle Areenasta

Valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk) on käyttänyt ministeritehtäviinsä hankittuja palveluita myös keskustan puheenjohtajuuteen liittyvään viestintäkonsultointiin.

Asia käy ilmi Kulmunin erityisavustajan Kari Jääskeläisen Suomen Kuvalehdelle tänään antamista tiedoista.

SK uutisoi tiistaina 2. kesäkuuta, että Kulmuni oli maksattanut ministeriöillä kymmenien tuhansien eurojen edestä konsulttitoimisto Tekirin palveluita, kuten strategista konsultointia, neuvonantoa ja analyysiä, ”viestien sparrauksia” ja valmennuksia.

Sopimus on oikeuttanut hankkimaan Harri Saukkomaan Tekir Oy:n palveluita vain ministerin virkatehtäviin.

Toimituksen hankkimista laskutustiedoista kuitenkin ilmeni, että konsultointia oli annettu samoihin aikoihin, kun Kulmuni kisasi keskustan puheenjohtajuudesta.