Poliisijärjestöjen liitto vaatii: Poliisin saatava poistaa omat rikoksensa haalarikameran nauhoilta

”Kukaan ei ole velvollinen todistamaan itseään vastaan", sanoo Suomen Poliisijärjestöjen liiton järjestöpäällikkö Mika Nygård.
Aurora Rämö
Kotimaa 11.5.2017 07:30
Suomen Poliisijärjestöjen liitto vaatii, että poliisit saisivat poistaa haalarikameran nauhoilta itse tekemänsä rikkeet. Poliisihallitus asetti lokakuussa 2016 työryhmän selvittämään, miten ja millä ehdoin poliisien haalariin voisi kiinnittää kameran. Tähän mennessä kamerat ovat olleen koekäytössä H...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

En ymmärrä minäkään itsekriminointisuojaa tässä yhteydessä. Tuossahan on kyse itse asiassa aivan tavanomaisesta valvontakamerasta, joka nyt vain sattuu olemaan poliisin haalarissa kiinni. Valvontakameran tallenteita taas säädellään mm henkilötietolaissa sekä tässä tapauksessa myös on merkitystä lailla yksityisyyden suojasta työelämässä.

Tallenteilla on joku rekisterinpitäjä, joka vastaa tallenteiden käytöstä ja mm hävittämisestä. Ko rekisterinpitäjä tuskin on kyseinen kenttäpolisiili, jonka haalarissa kamera on kiinni.

Liiton tulkinnalla rekkakuskilla pitäisi myös olla oikeus poistaa raskauttavat merkinnät ajopiirturista.

Kyllä on itsekriminointisuoja nostettu oikein jakkaralle. On nuo sen verran paksua tuubaa että varmaan täytyy partiokaverinkin täsmentää kuvattua materiaalia. Nim. Paavon näkemys on kirkas ja selkeä.