Selvä ei Ylen kuritukselle

Muut puolueet torjuvat perussuomalaisten ehdotukset Ylen rahoituksen leikkaamisesta ja tehtävien muuttamisesta.

Kotimaa 27.03.2020 06:00
TEKSTI Anni Keski-Heikkilä
Ylen toimittaja Sakari Sirkkanen (oik.) haastatteli Husin ylilääkäri Asko Järvistä ja THL:n johtaja Mika Salmista koronavirusta käsitelleessä A-Talk-ohjelmassa 12. maaliskuuta 2020.
Ylen toimittaja Sakari Sirkkanen (oik.) haastatteli Husin ylilääkäri Asko Järvistä ja THL:n johtaja Mika Salmista koronavirusta käsitelleessä A-Talk-ohjelmassa 12. maaliskuuta 2020. © YLE

Perussuomalaiset julkaisi tammikuussa 2020 media- ja kulttuuripoliittisen ohjelmansa, jossa puolue ehdottaa merkittäviä muutoksia Yleisradion toimintaan.

Keskeiset ehdotukset ovat Ylen televisiosisällön siirtäminen maksukortin taakse ja rahoituksen pienentäminen. Lisäksi puolue haluaa, että laista poistettaisiin Ylelle määritelty kulttuurisen moninaisuuden tukemisen tehtävä.

Perussuomalaiset on kritisoinut erityisesti Ylen uutis- ja ajankohtaistoimintaa. Uutisointi on puolueen mielestä liian yksipuolista ja kantaaottavaa.

Suomen Kuvalehti kysyi muilta eduskuntapuolueilta, mitä mieltä ne ovat ehdotuksista ja mitä muita ajatuksia puolueilla on Ylen toiminnasta ja tulevaisuudesta. Vastaukset saatiin viikoilla 9 ja 10. Tuolloin koronakriisi Suomessa oli vasta käynnistymässä, eikä siihen liittyviä mainintoja esiintynyt puolueiden vastauksissa.

Sisältö