Pätkiikö muisti? Tutkimus: Runsaasti kasviksia ja hedelmiä syövillä vähiten muistiongelmia

Kohtuuden rajoissa nautittu appelsiinimehu vaikuttaa olevan eduksi aivojen toiminnalle.
© SEPPO SARENTOLA / SKOY

Kasviksilla ja hedelmillä tiedetään olevan lukuisia myönteisiä terveysvaikutuksia. Tuoreesta tutkimuksesta on saatu vahvaa näyttöä myös siitä, että näitä ruokia suosimalla myös aivot raksuttavat korkealla iällä tehokkaammin.

Uudessa Neurology-lehdessä julkaistussa tutkimuksessa tutkijat analysoivat 27 800 miehen terveystietoja 26 vuoden ajalta.

Koehenkilöt olivat täyttäneet yksityiskohtaiset tiedot ruokailustaan ja juomisestaan vuodesta 1986 lähtien, kun he olivat keskimäärin 51-vuotiaita. Tämän jälkeen sama toteutettiin joka neljäs vuosi vuoteen 2002 saakka.