Väysynyt toimittajakunta on epäonnistunut: Sote ja tiedustelulaki vaatisivat enemmän aikaa ja huomiota

KOLUMNI: Isoista uudistuksista pitäisi keskustella hitaasti, paneutuen ja ajoittain kansalaisia valistaen, kirjoittaa Hanna Nikkanen.
Hanna Nikkanen
Mielipide 18.6.2017 20:52
Seurasimme juuri hämmästyttävää hallituskriisiteatteria, jolla haluttiin mitä ilmeisimmin pelastaa sote-uudistus. Vaikka hallitus seisoo taas pystyssä, sote voi silti vielä kaatua. Toimittajakuntaa väsyttää. Toimituksia on supistettu pian kymmenen kriisivuoden ajan. Yt-piiskatuissa toimituksissa mon...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Kukin valitsee aiheensa. Sivullisesta näyttää Manun sopuliefekti vaivaavan edelleen toimittajia. Yksi mies jättää yhdet jäljet, sama lienee naisten suhteen. Jonkun on paneuduttava asiaan,pelkona lienee muiden tekemä tiedon varastaminen. Onko tässä syy väsymiseen?

Suomessahan ei ole perustuslakia vaan ”perustuslaki”. Ilman perustuslakituomioistuinta kyseessä on ainoastaan illuusio ko. lain olemassaolosta.
Mitä tulee toimittajien rooliin vallan vahtikoirina, kyse on tavallaan samasta asiasta kuin yrityksessä tilintarkastajilla. Jos tilintarkastajat eivät puutu tarvittaessa tiukallakin kädellä yritysjohdon kirjanpitokikkailuun ja muihin ”puliveivauksiin”, yritys joutuu lopulta takuuvarmasti vaikeuksiin.

Onneksi maahamme on perustettu vaihtoehtoisia medioita väsyneen valtamedian harmiksi mutta myös kirittäjäksi. Joihinkin niistä kirjoittavat arvostetut ja korkeastikin koulutetut alojensa parhaimmistoon kuuluvat henkilöt.
Perinteisestä mediasta Seura-lehti terästäytyi arvostelemaan pääministeri Sipilää hänen yritystensä valtiolta saamista 30 miljoonasta tukieurosta ja Yle uskaltaui uutisoimaan myös asiasta, mahdollisesti koska Atte Jääskeläinen ei ole enää valvomassa.