Sipilän hallitus on nöyryyttänyt ay-liikettä 3–0: Siksi poliittinen lakko on tosiasia vuonna 2018

KOMMENTTI: Ensin ay-liike taipui kiky-sopimukseen, sitten ansiosidonnaisen heikentämiseen ja lopuksi aktiivimalliin.
Mikko Niemelä
Mielipide 1.2.2018 07:29
Media on täyttynyt jutuista, joissa pohditaan ja kritisoidaan SAK:n järjestämää poliittista mielenilmausta aktiivimallia vastaan. Suomi pysähtyy. Päiväksi.   Kyllähän se ketuttaa ”sivullisia”, sillä töihin ei pääse ja muutenkin arki hankaloituu. Viikonlopun ruuatkin ovat ostamatta. Mutta miten SAK:n...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Jep, viimeinkin meillä on pm joka saa asioita tapahtumaan. Vielä kun työnantajapuoli uskaltaisi antaa monoa kaikille laittomiin lakkoihin osallistuville niin tästä tulee vielä hyvä maa.

Voi Paavo. Nimestä päätellen et ole ihan nuorikaan enää. Kukas sinua parkaa hoitaa sitten, kun housut eivät pysy enää kuivana eikä jalka nouse omin avuin? Tämä hoitaja sanoutuu irti omasta työstään tämän kevään aikana. Uusi työ jo häämöttää. Ai niin….kyllähän ne filippiiniläiset, kiinalaiset ja muut joita tänne kuskataan, hoitavat sinut sitten. Ei sillä suomen kielellä niin väliä ole. Eihän hoitotyössä tarvitse osata muuta kuin vaihtaa ne pissipöksyt ja kipata lääke kurkkuun. Hyvästi hoitotyö. Terveisin entinen sairaanhoitaja.

On myös hyvä muistaa ettei hallitus ole juurikaan pystynyt tekemään yhteistyötä opposition kanssa, jolla on viimeisimpien galluppien mukaan 59% kansan kannatus. Jopa valiokuntien lausunnot ohitetaan arvottomina jos siellä on opposition edustajia läsnä. Jos parlamentarinen työ ja sen tulokset eivät ole sellaista jota enemmistö kansasta haluaa, niin kansalaisten on perusteltua lähteä toteuttamaan osallistuvan demokratian toimia. Nyt viimeistään hallituksen olisi hyvä havahtua todellisuuteen omasta kuplastaan, tänään demokratiaa lähdetään toteuttamaan parlamentin ulkopuolella ja näin tulee tapahtumaan myös jatkossa, mikäli hallitus ei opettele tekemään yhteistyötä ja hallituksen parlamentarinen toiminta ei muutu.

Milloin maata on ryhdytty ”galluppien” antamalla mandaatilla johtamaan? Jos oppositiolla olisi tuo 59%:n kannatus niin sehän voi kaataa hallituksen.
Todellinen kannatus nähtiin äsken vaaleissa.

Alkaa kansalta poliittisen lakkoilun hohto hiipua sillä neljännes busseistakin kulkee ainakin pääkaupunkiseudulla. Joku kuski päätti olla aktiivinen. SAK, joka ei ole mukana palkkaneuvotteluissa haluaa muistuttaa passiivimallillaan olemassaolostaan.Sen poliittinen osasto SDP taas haluaa kostaa tuon maagisen 3,3%:n kansalle.

Riitta, lakkoileminen ei tätä maata tee paremmaksi. Ay-liikkeestä on tullut pelkkä jarruliike, joka ei aja työntekijöidenkään etuja. Se saa ainoastaan aikaan joukkohurmosta. Aika ajoi sen ohi.