Näin Johan Bäckman aloitti infosodan jo 21 vuotta sitten – Pelko on yksinkertainen ja tehokas ase

KOMMENTTI: Suomen pitää varmistaa, ettei sitä enää hyväksikäytetä, kirjoittaa Anne Kuorsalo.
Anne Kuorsalo
Mielipide 14.5.2017 20:02
Venäjän sekaantuminen Yhdysvaltain presidentinvaaleihin on Risin, Venäjän strategisten tutkimusten instituutin, tuorein kansainvälinen voimannäyttö. Suomen-lohkolla taas Venäjän presidentinhallinnon alaisuudessa toimivan Risin viimeisin operaatio liittyy eurooppalaiseen hybridiosaamiskeskukseen. Mar...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Bäckmanin edesottamukset tuntien en itse anna kovin paljon painoa hänen henkilökohtaiselle uskottavuudelleen. Syntyy mielikuva, että Kreml sumeilematta käyttää hyväkseen hyödyllistä idioottia, joka on hukassa oman elämänsä kanssa. Lähes koko Suomen kansa halveksii häntä, koska on suomalainen, joka olisi valmis hyväksymään venäläisten miehittämisen. Tehtailee rikosilmoituksia kaikesta mistä keksii, sekä ex-puolisoaan että suomalais-venäläispariskuntien riidoista. Kai siitä saa rahaa, mutta itse en mistään summasta olisi valmiksi tuollaiseksi hylkiödesantiksi. Melkoinen ressukka. Mitä ilmeisimmin suuri osa järkevistä venäläisistä naureskelee hänelle, koska tuollainen oman synnyinmaan mustamaalaaminen ei ole heistäkään hyväksyttävää. Valtaosa Venäjän kansasta on hyvää porukkaa.

Se, mikä on surullista Venäjän kansan kannalta on se, että valtiojohto syytää järjettömiä summia propagandaan, trollaamiseen, kyberhyökkäyksiin ja vakoilemiseen. Nämä asiat ovat Venäjän suurinta osaamista. Olisikohan aihetta keskittyä yhteiskunnan kehittämiseen, ihmisten hyvinvointiin, teollisuuden kehittämiseen, kansalaisyhteiskuntaan? Venäläisestä imperialismista ei ole iloa kenellekään muulle kuin Putinille lähipiireineen.

Erinomaisen hyvin analysoitua asiaa nimimerkiltä ”suomalainen 1058”!
Paljon saa vettä vielä virrata Volgassa, ennen kuin tämä törkykasavaltio Venäjä osaa muuttua ja muuttaa tapojaan niin, että sen kanssa voi kehittyä todella avointa, fiksua ja luottamuksellista vuorovaikutusta kaikilla rintamilla.

Mörk:
Kiitos kannustavasta kommentistasi. Mikä on masentavaa Venäjän tilanteessa on se, että Putinin ensimmäisellä kaudella oli nähtävissä positiivisia merkkejä Venäjän kehityksestä demokratiaksi. Sitten se loppui, koska eräs filosofi alkoi ajaa asiaa Venäjän suuruuden palauttamiseksi. Tuli Georgia, Krim, Itä-Ukraina. Kaikki Duginin kannustamia offensiiveja. Taustaltaan hän on fasisti ja ultranationalisti. Niin kauan kuin tällaiset pimeyden voimat pääsevät jylläämään Kremlissä, on odotettavissa lisää samanlaista sopivan tilaisuuden tullen.

Olipa poikkeuksellisen mielenkiintoinen artikkeli.
Dosentti Bäckmanilla lienee rooli, joka on arvoituksellinen siitä huolimatta, että päällimmäinen kuva miehestä on naurettavan säälittävä.
Ehkä Bäckman ei ole sitä miltä näyttää ja kuulostaa…
Venäläisen alemmuuskompleksi on ollut kautta aikain suurin syy maan ankeissa aallokoissa.
Ettei vaan Kreml ole tälläkin kerralla hiiri, jota Lännen kissa tarvitsee omiin suunnitelmiinsa ?