Euroopan unioni rysähti flow-tilasta hajaannukseen – Integraation suunta on kääntynyt

PÄÄKIRJOITUS: EU:n tulevaisuuskonventti kaavaili 2000-luvun alussa yhteistä perustuslakia, vaikka sopua ei syntynyt edes yhteisen valuutan kuva-aiheista.
Ville Pernaa
Mielipide 21.10.2016 09:49
Ei uskoisi, ettei siitä ole kuin runsas vuosikymmen, kun Euroopan unioni oli flow-tilassa. Alkujaan pääministeri Paavo Lipposen idean pohjalta aloitti syksyllä 2001 EU:n tulevaisuuskonventti, jonka tehtävänä oli laajasti syventää Euroopan integraatiota. Rima oli asetettu korkealle, sillä konventin t...

Tilaa Suomen Kuvalehti ja jatka lukemista

Saat uusia artikkeleita joka päivä ja 100 vuoden lehdet arkistossa.

Katso tarjous Kirjaudu

Keskustelu

Ehkä EU:ta alettiin viemään liikaa liittovaltioon, liikaa taakanjakoon ja liikaa ylikansallisen määräysvallan piiriin? Noille ei ole varmasti minkään maan kansan enenmmistön mandaattia.
EU-eliitti toteutti omia visioitaan Euroopan Yhdysvalloista, eivät EU-kansalaisten tarpeiden pohjalta.

Verraten Yhdysvaltoja ja Eurooppaa keskenään on syytä huomata että ensinmainittu otti etäisyyttä Eurooppaan ja siksi myös Perustuslaille oli siellä olemassa raamit joiden tarkoitus on pitää erotus Eurooppaan voimassa.
Sikäläinen Vapauskäsitys perustuu lähtökohtaisesti samanmielisten Hengellis-henkistenkulttuuriarvojen perustaan käydä Kauppaa ja Puolustaa yhteisesti hyväksyttyjä Arvoja.

Eurooppa on lähtökohtaisesti ensin Talousliitto johon sitten yritetään sovittaa erilaiset Henkis-hengelliset Kulttuurieroavaisuudet eri Kansojen kesken.
Koska Liitonperustajat sorvaavat Perustuslakia erikansojen Hallitustenkautta sekä Keskusjohtoisen byrokratian linjaamana ovat yhtäläiset kaikkien liittoonkuuluvien kansojen Arvot lähinnä liitonperustajien määrittelemät ja siten aina jonkinasteisesti sosialistisia joita ei siksi mielestäni koskaan voida saada toteutetuksi ilman jonkinasteista pakkovaltaa.