Konsertissa jaettiin taas droonisakkoja – lennokit tuovat huimia mahdollisuuksia, samalla etsitään tapoja ”tappaa” ne turvallisesti

Droonien alas ampuminen muodostaa riskin, koska kukaan ei voi tarkasti ennakoida, mihin hylky putoaa ja mitä se kantaa mukanaan.
Kotimaa 27.7.2019 15:30
Drooni. Kuvituskuva.
© IRENE STACHON / LEHTIKUVA

Miehittämättömien ilma-alusten eli droonien siviilimarkkinoiden ennakoidaan kasvavan nykyisestä noin 4,4 miljardista eurosta noin 12,8 miljardiin euroon seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Amerikkalaisen Teal Group -tutkimusyhtiön mukaan robottilentoteknologia halpenee koko ajan ja drooneille kehitetään jatkuvasti uusia käyttötarkoituksia. Kasvuarviot tarkoittavat, että tulemme jatkossa näkemään uudenlaisen ruuhkan parinsadan metrin korkeudessa.

Ilmailuviranomaiset sekä Euroopassa että Yhdysvalloissa ovat tarkoituksella helpottaneet miehittämättömien ilma-alusten käyttöön liittyviä määräyksiä, koska niiden nähdään luovan uusia isoja kasvualoja. Ilmakuvauksen lisäksi mahdollisuuksia on esimerkiksi tavarankuljetuksessa ja erilaisten ilmavalvontaan liittyvien tehtävien hoitamisessa.