Väritön punamulta

Korona on peittänyt hallituspuolueiden jännitteet ja kannatusvaikeudet. Elokuussa selviää, toimiiko uusi punamulta.

Kotimaa 21.05.2020 12:00
Teksti Heikki Vento
Viikon vanhan hallituksen pääministeri Sanna Marin (sd) ja valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk) eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 17. joulukuuta 2019.
Viikon vanhan hallituksen pääministeri Sanna Marin (sd) ja valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk) eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 17. joulukuuta 2019. © HEIKKI SAUKKOMAA/LK

Eduskuntavaaleista on yli vuosi. Pääministeri Sanna Marinin (sd) hallituksen nimittämisestä tulee 10. kesäkuuta puoli vuotta, mutta vieläkään politiikka ei ole asettunut uomiinsa. Hallituksen ohjelma on pölyttymässä hyllyllä, eikä oppositio ole pystynyt esittämän todellista vaihtoehtoa.

Hallituksen piti 7. huhtikuuta linjata, kuinka se toteuttaa Antti Rinteen (sd) hallitukselta perityn uudistus- ja talousohjelman. Korona esti tämän, ja hallitus on toiminut epidemiaan keskittyvänä toimitusministeristönä.

Koronan varjoon ovat jääneet hallituspuolueiden väliset ja sisäiset riidat. Marinista ja valtiovarainministeri Katri Kulmunista (kesk) ei ole tullut Kalevi Sorsan (sd) ja Johannes Virolaisen (kesk) kaltaista uuden punamullan voimakaksikkoa.

Sisältö