Katso kuvat: Commercen talo tulessa Tampereella, sammutustyöt saattavat jatkua päiviä

Kotimaa 14.5.2010 08:52
Tampere Kuva Sampo Rautamaa / Str / Lehtikuva

Tampereen Keskustorin laidalla sijaitseva Commercen talo on syttynyt palamaan tänä aamuna seitsemän aikaan. Palo on ilmeisesti saanut alkunsa rakennuksen tiloissa toimivan McDonlands-ravintolan rasvankeittimestä.

Tulipalo levisi talon ullakkokerrokseen ilmastointikanavia pitkin ja talo evakuoitiin. Kukaan ei ole loukkaantunut palossa. Youtubeen on jo ehtinyt ilmestyä video tapahtuneesta.

Sammutustyöt ovat alkaneet ja voivat kestää jopa useita päiviä. Päivystävä palomestari Timo Korpela kertoo Aamulehdelle, että pahimmassa tapauksessa palo voi levitä koko kortteliin.

Viimeisimmän tiedon mukaan palo on saatu kuriin. Tuli on kuitenkin ehtinyt levitä Commercen talon välipohjaan. Palolaitoksen mukaan tilanne on yhä hyvin uhkaava. Commercen talo on rakennettu 1899, ja rakennuksen sokkeloisuus hankaloittaa sammutustöitä.

Tampere Commercen talon lähistölle kerääntyy jatkuvasti lisää yleisöä seuraamaan tilanteen kehittymistä. Kuva Sampo Rautamaa / Str / Lehtikuva
Tampere Katolla työskentelee useita palomiehiä, jotta palopesäkkeet saataisiin hallintaan. Kuva Sampo Rautamaa / Str / Lehtikuva

Lähde Aamulehti