Juomisen voi aloittaa lounaalla, eikä kukaan voi pysäyttää putkea – Brysselissä ei toivuta alkoholismista, sanoo Merja Kyllönen

Kukaan ei voi pakottaa viinaan menevää europarlamentaarikkoa hoitoon, mutta tarjolla on kuitenkin laadukas työterveyshuolto.
Kotimaa 19.12.2019 20:30
© ANTTI AIMO-KOIVISTO / Lehtikuva

Juuri kukaan ei voi puuttua europarlamentaarikon juopotteluun. Suomen Kuvalehti kysyi joulukuun alussa perussuomalaisten puheenjohtajalta Jussi Halla-aholta, aikooko puolue reagoida europarlamentaarikko Teuvo Hakkaraisen (ps) alkoholiongelmaan.

Halla-aho sanoi, ettei puolue voi muuta kuin jakaa ohjeita ja neuvoja, eikä puheenjohtajakaan voi ryhtyä esimiehen tapaan varsinaisiin kurinpidollisiin toimenpiteisiin. Äänestäjät valitsevat edustajan tehtävään, ja parlamentti maksaa palkan, mutta kukaan ei voi tehdä juomisesta loppua.

”Viime kaudella kyllä pohdin, että ihmispolo pystyy juomaan itsensä hengiltä aivan rauhassa, eikä kukaan siihen varsinaisesti puutu”, sanoo entinen europarlamentaarikko, kansanedustaja Merja Kyllösen (vas). Kyllönen oli Euroopan parlamentissa vuosina 2014–2019.