”Youtube-profeetat” liikkeellä

Maailmalla rokotekriittisyys linkittyy vahvasti uskonnollisuuteen. Merkkejä näkyy meilläkin, vaikuttajat itse viittaavat ”pelon lietsonnan” vastustamiseen.

kotimaa 19.08.2021 07:30
Samuli Suonpää
Ensimmäinen koronarokote oli 17.8. mennessä annettu joka viidennelle 12–15-vuotiaalle suomalaiselle.
Ensimmäinen koronarokote oli 17.8. mennessä annettu joka viidennelle 12–15-vuotiaalle suomalaiselle. © Saeed Khan/AFP/LK

Lasten koronarokotusten käynnistyminen näyttää nostattaneen vastarintaa uskonnollisissa piireissä. 12–15-vuotiaiden rokotukset alkoivat elokuussa.

Kaikki järjestäytyneet kirkkokunnat ovat kannustaneet rokotteen ottamiseen. Vastustusta ilmenee kuitenkin herätyskristillisyyden parissa.

Helluntaikirkon toiminnanjohtaja Esko Matikainen pitää ilmiötä todellisena, mutta katsoo, että kristilliset kirkkokunnat ovat pitäneet sen aisoissa.

”Suomessa kirkot ovat ottaneet kantaa koronarokotusten puolesta. Rokotusvastaista julistusta on järjestäytyneen kristillisyyden ulkopuolella, pienissä itsenäisissä ryhmissä.”

Helluntaikirkko otti rokotteisiin kantaa viimeksi 14. elokuuta tiedotteessaan seurakunnille: ”Lasten koronarokotusten aloittaminen yhteiskunnassa on nostanut jälleen pintaan keskustelua rokotevastaisuudesta ja rokottamiseen liittyvistä peloista. Kehotamme kaikkia noudattamaan viranomaisten ohjeita ja ottamaan koronarokotuksen ajallaan.”

Sisältö