Oikea gentlemanni!

Kirjailija Joonas Konstig tuli tunnetuksi rääväsuisena vastarannankiiskenä. Nyt hän on muuttunut mies.

Hän 05.01.2018 06:00
Teksti Virpi Salmi Kuvat Arto Wiikari
Joonas Konstigin herrasmiesprojekti ei loppunut kirjaan.
Joonas Konstigin herrasmiesprojekti ei loppunut kirjaan.

Kirjailija Joonas Konstigin, 40, pikkutakki on tummansininen. Se näyttää aivan tavalliselta pikkutakilta. Herrasmies, jollaiseksi Konstig on nyt itseään brändäämässä, ei nimittäin pukeudu niin, että herättää vaatteillaan erityistä huomiota.

Neulesolmio on viininpunainen, takin taskusta pilkistää valkoinen taskuliina. Ravintola Strindbergin yläkerrassa Helsingin keskustassa hälisee perjantaisille after work -drinkeille saapunut pikkutakkiväki. Konstig sulautuu joukkoon.

Hän on juuri saapunut kustantajansa joululounaalta ja vitsailee syöneensä siellä ”superbowlillisen possua”. Nyt maistuisi lasillinen kuohuviiniä.

Pukeutumista, sen sääntöjä ja herrasmieheksi tulon henkisiä ja fyysisiä haasteita hän käsittelee hiljattain ilmestyneessä kirjassaan Vuosi herrasmiehenä (WSOY). Se on Konstigin määritelmän mukaan realityproosaa ja kertoo omakohtaisen tarinan siitä, kuinka t-paitaan ja farkkuihin pukeutunut, piikikkäästä kielestään ja happamahkosta elämänasenteestaan tunnettu kirjailija muuttuu sulavan tyylikkääksi, muita ihmisiä arvostavaksi herrasmieheksi yhden vuoden aikana.

Sisältö